Manifestacija “Dani jabuke” svečano završena, učenici Desanke Maksimović uzeli puno učešće u svim aktivnostima (FOTO)

0
Manifestacija
Križevići

Tradicionalna manifestacija „Dani jabuke“ u osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku završena je danas centralnom svečanošću na kojoj su učenici ove škole za prisutne pripremili bogat program. Pored završne manifestacije, učenici i nastavnici su i u područnim odjeljenjima ove škole širom Zvornika obilježili dane jabuke nizom prigodnih programa. U Križevićima i Orahovcu učenici su recitovali, pjevali pjesmice, a njihovi roditelji pripremili razne poslastice u čast jabuke. Upravnik područnog odjeljenja Abdurahman Mujkić zahvalio se roditeljima koji su pomogli da se svečanost u čast jabuke uveliča uz njihove izvrsne kolače i sokove. Više fotografija iz Križevića moete pogledati klikom ovdje.

Manifestacija "Dani jabuke" svečano završena, učenici Desanke Maksimović uzeli puno učešće u svim aktivnostima (FOTO)
Križevići

Bojan Miletić upravlja područnom šoku u Orahovcu gdje su rositelji pomogli da učenici obilježe dane jabuke, kako to ova voćka, izvor zdravlja i zaslužuje. Miletić je poručio: Danas smo obilježili ,, Dane Jabuke” koji se vec duži niz godina tradicionalno održavaju u JUOŠ ,,Desanka Maksimović”. Veliko hvala učenicima i roditeljima koji su pomogli da se tradicija nastavi. Kolači su bili izvrsni kao i đački radovi. Vrijedne rukice su se potrudile da sve izgleda i bude ukusno.

Manifestacija "Dani jabuke" svečano završena, učenici Desanke Maksimović uzeli puno učešće u svim aktivnostima (FOTO)
Orahovac

Na centralnoj manifestaciji i završnici u Čelopeku, direktorica škole Sanja Tanacković, rekla je da su se u svim područnim odjeljenjima i u centralnoj školi, ove nedelje izrađivali likovni i literarni radovi  i panoi na temu jabuke. Najbolji literarni radovi su: Nikolina Ivanović VIII-4, Helena Dragić V-3 i Dunja Ristić V- 3. Proglašeni su i najbolji likovni radovi na temu jabuke: Snežana Savić VII-3, Elma Grahić VI-5 i Anđela Zelenović VI-1.

4

Nakon priredbe, održana je izložba kolača napravljenih od jabuka, koje su pripremile majke učenika ove škole. Izložba kolača održala se i u područnim odjeljenjima u Karakaju, Oraovcu, Petkovcima i Križevićima.

7

Tanackovićeva ističe da će ove godine dio napravljenih kolača biti proslijeđen u dnevni centar, djeci sa poteškoćama u razvoju.

6

Današnjoj manifestaciji prisustvovali su brojni gosti, učenici, roditelji i predstavnici gradske uprave.

(Zvornicki.ba/radioosvit)