Zbog izdržavanja zatvorske kazne na granici uhapšen 41-godišnji Vlasenčanin

0

Dana 25. oktobra 2019., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, lišen je slobode R.V. (1978.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Bijeljina. Graničari Bosne i Hercegovine su ovih dana imali nekoliko hapšenja o tome su iz saopštili:

Zbog izdržavanja zatvorske kazne na granici uhapšen 41-godišnji Vlasenčanin
FOTO: Ilustracija

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP-a Gradiška, 28. oktobra 2019., lišili su slobode J.G. (1991.), državljanku BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „pronevjera“. Kontrolirana je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predata službenicima Okružnog centra Sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 26. oktobra 2019. na letu iz Kelna, pripadnici GPBiH lišili su slobode I.K. (1962.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „zločin protiv porodice/otmica“. Državljanin Hrvatske i BiH predat je službenicima Sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

(Zvornicki.ba)