Jedan od najpoznatijih stručnjaka doktor Milan Milenković ove sedmice u Zvorniku na poziv udruženja “Bebe 1”

Jedan od najpoznatijih stručnjaka doktor Milan Milenković ove sedmice u Zvorniku na poziv udruzežnja "Bebe 1"
Nikolina Oro motorna snaga udruženja i grada Zvornik u borbi protiv steriliteta

Jedan od najpoznatijih stručnjaka na svijetu iz oblasti steriliteta, doktor Milan Milenković ove sedmice gostovat će u Zvorniku na poziv Udruženja “Bebe 1”. Jedno od najaktivnijih udruženja na području Zvornika nastavlja svoju plemenitu misiju, ovaj put na polju edukacije, pozvali su sve svoje članove i zainteresovane da prisustvuju predavanju ovog eminentnog stručnjaka. U nastavku prenosimo poziv iz ovog Udruženja.

Jedan od najpoznatijih stručnjaka doktor Milan Milenković ove sedmice u Zvorniku na poziv udruzežnja "Bebe 1"
Nikolina Oro motorna snaga udruženja i grada Zvornik u borbi protiv steriliteta

Udruženja porodica za borbu protiv steriliteta „Bebe 1“ iz Zvornika organizovaće stručno predavanje na temu „Rizici u IVF-u“, koje će 3.11. u Domu omladine od 12 časova održati svjetski poznati stručnjak doktor Milan Milenkovic.

– Doktor Milenković će pored predavanja obaviti i besplatne konsultacije sa članovima Udruženja. Samo gostovanje u Zvorinku pokazuje da je Udruženje prepoznato kao organizacija koja se bori za svoje članove. Milan Milenković je dio tima koji je izveo istorijsku operaciju obavljenu u Srbiji, presađivanje prve materice jednojajčanim blizancima u Tiršovoj. Bio je dio tima doktora koji su 2014. godine prvi put u svijetu porodili dijete iz prethodno uspješno presađene materice. Član je švedskog tima za transplantaciju materice, međunarodni ekspert za prezervaciju fertiliteta kod malignih bolesti i predavač na internacionalnim kongresima. Specijalista je ginekologije i akušerstva, subspecijalista reproduktivne medicine i doktor medicinskih nauka (tema ,,Zamrzavanje i transplantacija jajnika”, Univerzitet u Geteborgu). U svojoj dugogodišnjoj internacionalnoj karijeri, radio je između ostalog u Univerzitetskoj bolnici ,,Sahlgrenska” u Geteborgu, Univerzitetskoj bolnici ,,Karolinska” u Stokholmu, a u privatnoj klinici ,,Stockholm IVF” bio je i medicinski direktor. Radio je i kao univerzitetski lektor na Medicinskom fakultetu u Stokholmu – saopšteno je iz Udruženja.

(Zvornicki.ba)