Opljačkan Saborni hram u Zvorniku, ukraden veći iznos novca

0
Opljačkan Saborni hram u Zvorniku, ukraden veći iznos novca

Još jedan sramotan čin napada na vjerski objekat dogodio se u Zvorniku, ovaj put na najmlađe izgrađen vjerski objekt u centru grada. Lopov ili više njih su opljačkali prostorije Sabornog hrama i odnijeli veliki iznos novca koji se tu nalazio. Prema nezvaničnim informaciajam ukradeno je oko 20 hiljada konvertibilnih maraka. U cilju istrage iz Policijske uprave Zvornik nisu mogli komentarisati informaciju o iznosu ukradenog novca, ali su saopštili:

Opljačkan Saborni hram u Zvorniku, ukraden veći iznos novca

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela „Teška krađa“, izvršenog na štetu vjerskog objekta-Sabornog hrama u Zvorniku.
Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 30.10.2019. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, iz kancelarija koje se nalaze u sklopu vjerskog objekta u ulici Patrijarha Pavla, grad Zvornik, otuđilo određenu količinu novca.

Po prijavi su postupili policijski službenici PU Zvornik, koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na vjerske objekte i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)