Dječiji festival “Našem gradu s ljubavlju”, oduševio zvorničku publiku

0
Dječiji festival “Našem gradu s ljubavlju”, oduševio zvorničku publiku

U Zvorniku je održan 10 jubilarni Festival dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva „Našem gradu s ljubavlju“. O ove godine Zvorničani su oduševljeno posmatrali koreografiju i igre, kako domaćina, tako i svih gostiju, djece, koja su nastupila.

Dječiji festival “Našem gradu s ljubavlju”, oduševio zvorničku publiku

Nastupilo je 14 predškoslskih ustanova iz RS i Srbije sa oko 250 učesnika. Na Festivalu su nastupili i dječiji hor Osnovne muzičke škole i Кulturno-umjetničko društvo „Sveti Sava“ iz Zvornika.

Festival je u ime Gradske uprave Zvornik otvorila Šef kabineta gradonačelnika Zvornika Dragana Milošević, poželivši učesnicima dobro druženje, igru, zabavu i ugodan boravak u ovom gradu.

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković rekao je da je Festival nastao prije 10 godina kao potreba djece grada da se sa svojim vršnjacima druže i da promovišu svoja stvaralačka dostignuća u muzici i igri. Ovo je jedinstvena manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj, rekao je Stanković i podsjetio da je prvi Festival držan 2010. godine kada je Zvornik obilježavao 600 godina od postojanja.

On je dodao da Gradska uprava Zvornik podržava ovu manifestaciju dječijeg stvaralaštva.

Prije početka Festivala učesnici su prodefilovali zvorničkom glavnom ulicom. Organizator Festivala dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva je Dječiji vrtić „Naša radost“, a pokrovitelj grad Zvornik.

(Osvit)