Za dva dana evidentirano 49 vozača pod dejstvom alkohola

0
Danas i sutra pojačana kontrola saobraćaja u Zvorniku, akcent na alkohol, droge i opijate
FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 1. do 3. novembra 2019. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Za dva dana evidentirano 49 vozača pod dejstvom alkohola
FOTO: Ilustracija

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 341 učesnika u saobraćaju, od kojih je 99 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 277 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 49 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Uz novčane kazne, za prekršaj koji je bio pod akcentom pojačane kontrole, izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 28 mjeseci kao i 72 kaznena boda.

Pet vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka, kod kojih je utvrđeno prisustvo preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu. Pored toga, evidentirano je i 50 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)