Istraga u toku: Čija je droga vrijedna 600.000 KM, pronađena zakopana u Tuzli?

0
Istraga u toku: Čija je droga vrijedna 600.000 KM, pronađena zakopana u Tuzli?

Čija je droga koju su sredinom septembra ove godine u naselju Bare u Tuzli pronašli pripadnici tuzlanske policije, još nije poznato i predmet je istrage koju vode MUP i Tužilaštvo TK-a – piše Oslobođenje.

Istraga u toku: Čija je droga vrijedna 600.000 KM, pronađena zakopana u Tuzli?

– Droga je odmah vještačena i utvrđeno je da se radi o čistom amfetaminu. Radi se o količini nešto većoj od 11 kilograma. Također, tada je pronađeno i oko 7.300 tableta ekstazi, rekao je za Oslobođenje Admir Arnautović, portparol tuzlanskog Tužilaštva, i istakao da su brojne istražne radnje još u toku.

Arnautović objašnjava da je od dana pronalaska narkotika formiran istražni tim tužilaca i pripadnika MUP-a TK-a i provode se intenzivne istražne radnje u cilju identifikacije i pronalaska osoba koje su bile uključene u nabavku i skladištenje droge.

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK-a 14. i 15. septembra ove godine pronašli drogu vrijednosti skoro 600.000 KM. Droga je pronađena u plastičnom buretu koje je bilo zakopano u zemlji.

Drogu je, naime, otkrio čovjek koji je čuvao kuću i dvorište u kojem je nađeno bure sa narkoticima. Pozvao je policiju, a tokom ispitivanja pred istražiteljima je naveo da je bure otkrio prekopavajući zemlju.

Prema podacima MUP-a TK-a, u toku osam mjeseci ove godine obavljena su 353 pretresa na različitim lokacijama. Tom prilikom su zaplijenjene znatne količine opojnih sredstava u količini većoj od 94 kilograma, zatim 4.516 grama smjese za obogaćivanje droge, 8.016 komada različitih tableta koje sadrže psihoaktivne supstance, te 13 litara tečnih prekursora koji se koriste za dobijanje opojnih droga.

nezavisni/ oslobođenje