Za četiri dana policijske akcije, kazne za 52 vozača zbog alkohola, pet vozača uhapšeno do istriježnjenja, trojica drogirana i 155 vozača “prebrzo”

0
Danas i sutra pojačana kontrola saobraćaja u Zvorniku, akcent na alkohol, droge i opijate
FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Zvornik je u periodu od 07. do 10. novembra 2019. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Za četiri dana policijske akcije, kazne za 52 vozača zbog alkohola, pet vozača uhapšeno do istriježnjenja, trojica drogirana i 155 vozača "prebrza"
FOTO: Ilustracija

U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 785 učesnika, prilikom čega su policijski službenici evidentirali 335 počinjenih prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano je 155 vozača. Od ukupnog broja kontrolisanih, 459 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 52 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, među kojima je pet vozača lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg u organizmu. Takođe, tri učesnika su sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, koji su odbili da se podvrgnu testiranju. Pored toga, evidentirano je i 125 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju