Betonirano 130 metara mosta u Zvorniku, ima još 78 metara, pjeskarenje se privodi kraju

0
Mala mogućnost uspostave pješačkog saobraćaja na zvorničkom mostu do kraja ove godine

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović obišao je Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića gdje ga je Miroslav Lazarević, direktor firme „Enikon gradnja“ koja je izvođač radova, informisao o toku radova na rekonstrukciji ovog objekta.

Betonirano 130 metara mosta u Zvorniku, ima još 78 metara, pjeskarenje se privodi kraju

Ivanović je izrazio zadovoljstvo do sada urađenim, dodavši da je za očekivati, prema dosadašnjoj dinamici i ukoliko vremenske prilike posluže kao do sada, da će most biti otvoren za pješački saobraćaj za tri sedmice.

Lazarević je rekao da se danas vrši betoniranje mosta do 130 metara od srbijanske strane, napomenuvši da je ukupna dužina mosta 208 metara.

– Prešli smo polovinu mosta tako da se približavamo našem cilju. Što se tiče pjeskarenja tu smo završili 150 metara donjeg stroja konstrukcije. Ono što slijedi jeste da zaštitimo magistralni put kako bi pristupili skidanju kocke i nastavili sa radovima do kraja mosta, odnosno do naše strane. Takođe, uporedo sa ovim radovima, iduće sedmice počećemo sa pjeskarenjem gornje konstrukcije mosta – saopštio je Lazarević.

Dok budu postavljane skela iznad magistralnog puta, jedna od tri saobraćajne trake naizmjenično će biti zatvorena, dok će druge dvije biti otvorene, tako da će saobraćaj biti usporen, ali ne i obustavljen, što će biti urađeno u koordinaciji sa Policijskom stanicom za bezbjednost saobraćaja i „Putevima Republike Srpske“.

-Nakon što postavimo skele, biće postavljeni saobraćajni znaci upozorenja da su u toku radovi na putu i znaci ograničenja brzine – rekao je Lazarević koji je napomenuo da će preko betonskog sloja biti urađen još jedan završni sloj.

(Zvornicki.ba)