U Kalesiji psi lutalice napali dedu Ćazima, dedo najavljuje tužbu protiv odgovornih (FOTO)

0
U Kalesiji psi lutalice napali dedu Ćazim, dedo najavljuje tužbu protiv odgovornih (FOTO)
FOTO: NTV.ba

Hadžija Ćazim Fazlić (74), iz Palavra kod Kalesije, postao je još jedna od brojnih žrtava pasa lutalica.

U Kalesiji psi lutalice napali dedu Ćazim, dedo najavljuje tužbu protiv odgovornih (FOTO)
FOTO: NTV.ba

– Vraćao sam se sa pijace. U centru Kalesije, ispod jednog parkiranog automobila istrčao je pas i ujeo me za nogu. Još me noga boli, kaže nam Ćazim Fazlić, pokazujući nam ranu na nozi.

Nakon što ga je pas ugrizao, Ćazim Fazlić se javio u Hitnu pomoć kalesijskog Doma zdravlja, gdje su mu, kako kaže, ranu samo jodirali i rekli da mora primiti serum u roku od 24 sata.

Nevolja za hadžiju Ćazima je bila što nigdje u kalesijskim apotekama, a ni na području Tuzlanskog kantona, nije bilo seruma. Po serum je morao ići u Srbiju, u Mali Zvornik.

– I tamo sam ga našao tek u trećoj apoteci. Rekli su mi da serum pokupovaše mušterije iz Živinica i Kalesije. Dok sam otišao u Mali Zvornik, kupio serum i platio intervenciju u kalesijskom Domu zdravlja, potrošio sam stotinjak maraka. Sramota je da u našim apotekama nema seruma. Šta će biti kad ker ujede neku sirotinju, nekoga ko nema tih sto maraka. Hoće li se dozvoliti da se zbog toga zatruje i umre, kazuje Ćazim Fazlić, dodajući da je ljut na vlast.

– Jesam, ljut sam na vlast, na državu. Oni moraju brinuti o nama. Ne mogu rahat proći kroz grad. Kažu ne smiješ ubiti psa lutalicu. Kakva je to država koja štiti kerove, a ne može da zaštiti ljude, priča Fazlić.

Kazao nam je i da je njegovu kćerku Mensuru prije nešto više od mjeseca dana napao pas lutalica, a da su Fatu Novačinović iz Prnjavora ugrizla dva psa i nanijeli joj velike povrede zbog kojih je završila u bolnici na Gradini u Tuzli.

Na kraju nam je Ćazim rekao i da će vjerovatno angažovati advokata i tužiti one koji su odgovorni za ovo što se njemu dogodilo.

– Neko mora biti kriv. Imaju ljudi koji primaju plate da vode ovu općinu, kanton i državu. Sutra meni moji sinovi sa unučadima ne smiju doći kući u Plavare i u Kalesiju iz straha da i njihova djeca ne budu napadnuta, ogorčeno na kraju kaže Ćazim Fazlić.

(ntv.ba)