Novi dom za porodicu Simić iz Kiseljaka zahvaljujući humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe”

Novi dom za porodicu Simić iz Kiseljaka zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe"

Realizovana je još jedna akcija organizacije „Srbi za Srbe“ u Zvorniku. U cjelosti prenosimo tekst sa zvaničnog portala ove organizacije.

Novi dom za porodicu Simić iz Kiseljaka zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe"

Čini se da je ova godina baš srećna za porodice u Republici Srpskoj koje kao organizacija pomažemo. Nedugo nakon što smo pomogli porodicu Gavrić iz Pukiša, koji su ubrzo nakon isporučene naše pomoći dobili kćerkicu, isti slučaj se desio i kod porodice Simić iz Zvornika. Samo što su ovaj put na svijet stigli blizanci Bojan i Bojana, a i njih je kao i malu Mariju sačekao potpuno novi dom.
Porodica Simić živi u mjestu Кiseljak, koje se nalazi pored Zvornika i koje je poznato po izvorištima termalnih i ljekovitih voda. Otac Dragan (44) i majka Danijela (42), pored blizanaca koje su dobili, imaju još dvije kćerke, Vesnu (16) i Draganu (13), i dva sina, Gojka (7) i Jovana (2 godine).

Porodica je živjela u staroj kući koju je uz pomoć dobrih ljudi i drugih humanitarnih organizacija uspjela da proširi, dozidavši jedan aneks. No, tu su stali zbog nedostatka sredstava, a aneks je ostao samo na grubim, vanjskim radovima i tako je bilo sve do naše posjete. Uvidjevši da porodica živi u prostoru nešto malo većem od dvadeset kvadratnih metara i da je prvo proširenje, a onda i preuređenje ovog prostora prijeko potrebno, odlučili smo se da pomognemo.

Zato smo, najprije, spojili staru kuću sa aneksom, zatim pristupili građevinskim radovima na unutrašnjem uređenju kuće, renovirajući i izrađujući nove podove i zidove, kao i postavljanju unutrašnje i vanjske stolarije na mjestima gdje je to bilo neophodno. Na kraju, opremili smo potrebnim namještajem i pokućstvom dvije dječije sobe, dnevni boravak i kuhinju, a ukupna vrijednost pomoći je iznosila 15.727,79 КM.

Novi dom za porodicu Simić iz Kiseljaka zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe"
Unutrašnjost kuće prije rekonstrukcije i dogradnje

Opet jedan lijep dar porodici sa naše strane, za koji smo kao uzdarje dobili blizance Bojana i Bojanu, koji su se rodili nekoliko dana nakon naše posljednje posjete kada smo za potrebe ovog izvještaja došli da fotografišemo isporučenu pomoć. Ovo je bio do sada najveći projekat pomoći koju smo kao organizacija proveli u Zvorniku.

Кako su početkom ove godine počele humanitarne aktivnosti naše organizacije u ovom gradu, prvo održavanjem turnira u pikadu, a nakon toga i turnira Trojka iz bloka, tako je porastao i broj aktivnih članova pa su se otvorile i mogućnosti da značajnije pomognemo još jednoj porododici.

Da podsjetimo, posljednji put u Zvorniku smo pomogli porodice Erić i Ćupović u toku 2017. godine. Кraj ove lijepe priče iz Zvornika završićemo stihovima Ljubivoja Ršumovića uz nadu da ćemo u godinama pred nama na isti način usrećiti još mnogo porodica, a one nam uzvratiti na isti način:

Nije bogat ko ima volova

Već kćeri i sinova

Nije silan ko ima pušaka

Već kolevki…

(Izvor: srbizasrbe.org)