Prijem kod gradonačelnika Zvornika za džudiste i trenere

0
Prijem kod gradonačelnika Zvornika za džudiste i trenere

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je danas rukovodstvu i džudistima Džudo kluba „Srpski soko“ na rezultatima koje su postigli u prethodnoj godini.

Prijem kod gradonačelnika Zvornika za džudiste i trenere

Na prijemu upriličenom za džudiste gradonačelnik je rekao da Gradska uprava i ubuduće pomagati ovaj, svake pohvale vrijedan, sportski klub.

„Ovo je možda najuzorniji borilački klub u našem gradu, jedan ozbiljan sportski kolektiv, ozbiljan trenerski tim, ozbiljno rukovodstvo i takmičari koji postižu sjajne rezultate na svim takmičenjima u svim uzrasnim kategorijama. Svi ljudi koji su prošli školu Džudo kluba „Srpski soko“ danas su ozbiljni ljudi, ostvareni u profesionalnom, sportskom i svakom drugom smislu. Iz tog razloga puna podrška uprave Grada i u vremenu koje dolazi, jer je to klub kakav samo možete poželjeti u svojoj sredini – rekao je gradonačelnik poželjevši džudistima da i ubuduće bude isto tako, ako ne i još bolje.

Predsjednik kluba i jedan od trenera Dragan Božović zahvalio se na prijemu koji, kao svake godine, gradonačelnik organizuje za džudiste „Srpskog sokola“ povodom rezultata koje su napravili u toku godine.

„Mi smo praktično podvukli crtu i uspjeli da budemo jedan od boljih, pa možda i najbolji klub u Republici Srpskoj, pa i u BiH. Osvojili smo sedam balkanskih medalja, ovdje u Zvorniku dobili smo prvaka Balkana Vasilija Vujičića u konkurenciji juniora, a Teodora Božović je bila treća. U Tirani u konkurenciji seniora Vujičić je bio drugi, a Rajko Mirković treći. U konkurenciji pionira imali smo takođe odlične rezultate, pa smo i tu osvajali medalje, od prvaka Republike Srpske, BiH i balkanskih medalja. Tu je Jovana Novaković bila druga, a Pavle Gurdeljević i Teodora Bošković treći. Kad su u pitanju evropski rezultati i tu ne oskudjevamo jer smo osvojili pet medalja, među njima su Vujičić i Mirković koji su ponovo potvrdili svoj kvalitet.“

I sam Božović je u konkurenciji veterana bio treći na Prvenstvu Evrope u Španiji.

Napomenuvši da Džudo klub „Srpski soko“ ima preko 200 članova koje trenira sedam trenera u četiri sale : u Zvorniku, Karakaju, Ulicama i Branjevu, on se zahvalio gradonačelniku Stevanoviću na podršci i pomoći koju dobijaju iz Gradske uprave.

Božović je rekao da uspjeh džudista leži u svakodnevnim treninzima, posvećenosti i timskom radu.

(zvornicki.ba)