Raspisan međunarodni tender za novi blok i opremanje bolnice vrijedan 26.800.000 KM

0
Raspisan međunarodni tender za novi blok i opremanje bolnice vrijedan 26.800.000 KM
Budući izgled JZU Bolnica Zvornik - San postaje java

Nakon što su odbornici Gradske skupštine u Zvorniku usvojili odluku o prenosu vlasništva na resorno ministarstvo nad parcelama u blizini zvorničke bolnice riješena su imovinska pitanja oko gradnje novog bloka za koji je, kao i za opremanje i druge radove, već raspisan međunarodni tender u vrijednosti od 26.000.000 KM. Prema riječima nadležnih, tender je otvoren do prve sedmice januara 2020. godine.

Raspisan međunarodni tender za novi blok i opremanje bolnice vrijedan 26.800.000 KM
Budući izgled JZU Bolnica Zvornik – San postaje java

Iz Gradske uprave su i ranije najavljivali svaki vid pomoć za realizaciju ovog projekta.

– Obzirom da je veoma značajno da se proširi kapacitet naše bolnice, odnosno izgradi novi blok, grad Zvornik se obavezao da učestvuje u gradnji i sprovede određene aktivnosti. U tu svrhu do sada smo kupili jedan stambeni objekat sa četiri stana koja smo raselili, kao i zemljište u blizini bolnice, a koje je potrebno za izgradnju novog bloka. Ovom odlukom prenijeli smo to na Vladu, odnosno Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Mi očekujemo da će sa početkom nove građevinske sezone početi izgradnja novog bloka bolnice – istakao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelika Zvornika.

Ivan Popović, direktor JZU „Bolnica Zvornik“ ističe da je tender međunarodnog karaktera i obuhvata ne samo gradnju novog bloka nego i opremanje ustanove i druge radove.

Nova faza u razvoju JZU Bolnica Zvornik – „ Ljudski resursi su kičma naše institucije“
Mladi Popović preporodio zvornički bolnicu

– Tenderom je predviđeno da se izgradi novi blok bolnice na prostoru sadašnje gasne stanica i još dva objekta koja se nalaze iznad i pored nje. Potom će sredstva biti namijenjena za nabavku savremene dijagnostičke opreme, ali će pored medicinske biti nabavljena i nemedicinska oprema. Dio novca će otići i za rekonstrukciju postojećeg bloka bolnice koji nije oduhvaćen dosadašnjim radovima na rekonstrukciji naše ustanove. Na kraju, teder predviđa i izgradnju parkinga kako bi se olakšao prijem pacijenata, odnosno dolazak do same ustanove što je sada bilo jako teško – istakao je Popović.

Ideja o gradnji novog bloka zvorničke bolnice javila se prije nešto više od godinu dana, a počela je donacijom Vlade Srbije da bi kasnije Vlada Republike Srpske dala odobrenje za ovaj projekat i povećala iznos sredstava kako bi Zvornik kao regionalni centar ne samo dobio proširenje kapaciteta već i savremeno opremljenu zdravstvenu ustanovu koja će pružati kvalitetne usluge stanovnicima Birča i šire.

(infobirac.net)