Krivična prijava za zloupotrebu položaja u Zajednici etažnih vlasnika zgrade u Zvorniku

0
Krivična prijava rukovodiocu uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS u Zvorniku
FOTO; Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica D.M. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Krivična prijaca za zloupotrebu položaja u Zajednici etažnih vlasnika zgrade u Zvorniku
FOTO; Ilustracija

– Lice D.M. se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica Zajednice etažnih vlasnika stambene zgrade u Zvorniku, u periodu od 1. januara 2015. godine do 31. decembra 2018. godine, prekoračilo granice svog službenog položaja ili ovlaštenja i bez odluka Upravnog odbora i saglasnosti Skupštine Zajednice etažnih vlasnika, nenamjenski trošilo novac namijenjen za održavanje stambene zgrade u ukupnom iznosu od 16.469,92 KM, za koji iznos se sumnjiči da je oštetilo zajednicu etažnih vlasnika koju je zastupalo – stoji u saopštenju PU Zvornik.

Nema potvrđenih informacija o tome na šta je optuženi predsjednik potrošio novac mimo odluka i saglasnosti nadležnih tjela Zajednice etažnih vlasnika zgrade.

Još jedan od znakova da je korupcija zahvatila sve pore ovog društva i da je sve teže biti imun na ovu pošast u tranzicijskom društvu.

(Zvornicki.ba)