Filip Džinić putuje na Balkansko prvenstvo u boksu, žestoki pripremni treninzi na Avali

0
Filip Džinić putuje na Balkansko prvenstvo u boksu, žestoki pripremni treninzi na Avali

Filip Džinić putuje na Balkansko prvenstvo u boksu, žestoki pripremni treninzi na AvaliPrva pesnica Zvornika Filip Džinić dobio je poziv da nastupi na prvenstvu Balkana u boksu. Džinić putuje na ovo prestižno prvenstvo  na poziv reprezentacije Srbije. Nakon izuzetnih uspjeha u juniorskim i mlađim kategorijama Filip Džinić krenuo je nizati uspjehe i u seniorskoj konkurenciji. Nakon osvojene titule viceprvaka Bosne i Hercegovine, Filip je upisao i sve pobjede u profesionalnim mečevima, a sa dosta uspjeha takmiči se i srbijanskoj Super ligi.

Prvi čovjek BK “Obilić” Zvornik Mirko Ždralo oduševljen je pozivom iz Saveza Srbije i ne krije zadovoljstvo. Ovo je velika čast za jednog boksera koji je tek stupio na seniorski scenu da dobije poziv i putuje u Antaliju u Turskoj da odmjeri snagu sa bokserima Balkana. Srećan sam zbog Filipa i vjerujem da će dati sve od sebe da opravda poziv, rekao je Ždralo za portal Zvornicki.ba.

Zvornički “Giant” nalazi se u kampu reprezentacije Srbije smještenom u Avali kod Beograda gdje vrijedno radi sa ostalim bokserima prije nego što već sljedeće sedmice otputuju za Tursku. Pogledajte kako to izgleda u samom kampu

(Zvornicki.ba)