Počela izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica

0
Počela izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica

Izgradnji auto-puta Ruma-Šabac-Loznica, dužine 77 kilometara, počela je juče, a vrijednost radova je 467,5 miliona evra. Glavni izvođač radova je azerbejdžanska kompanija Azvirt sa kojom je u novembru potpisan komercijalni ugovor.

Počela izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica
Radovi su počeli kod Šapca gdje će se graditi novi most na Savi dužine 1,3 kilometra.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac (21,14 kilometara) i brze saobraćajnice Šabac-Loznica (54,58 kilometara) jedan je od prioritetnih projekata Vlade Srbije u drumskom transportu, jer je ta saobraćajnica važna za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i tog dijela Srbije sa regionom, prije svega sa BiH.

Obilježavanju početka radova na izgradnji saobraćajnice prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će novi auto-put dovesti nove investitore u taj dio Srbije.

“Ne mislimo da ovde stanemo nego da nastavimo da gradimo”, rekao je Vučič i dodao da bilo šta da se dogodi u budućnosti neće moći da se zaboravi šta je sve izgrađeno za vrijeme aktuelne vlasti.

Vučić je na otvaranju radova poručio da će ova vlast biti upamćena po gradnji autoputeva, onih koji su napravljeni i koji će se raditi.

(Infobijeljina)