Eurogol Nemanje Dragutinovića za kraj jesenjeg dijela Premijer lige BiH (VIDEO)

0
Eurogol Nemanje Dragutinovića za kraj jesenjeg dijela Premijer lige BiH (VIDEO)

Nemanja Dragutinović postigao je eurogol za tim Mladosti iz Kaknja u posljednjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige BiH koja je igrana protiv zeničkog Čelika. Utakmica za opstanak sa direktnim konkurentom bila je jedna od derbija posljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige BiH. Prisutni gledaoci mogli su uživati u utakmici odigranoj u Kaknji gdje je palo čak šest golova, a spretnija je bila ekipa Mladosti. Zvornički fudbalski biser Nemanja Dragutinović zaključio je pobjedu svog tima zabivši četvrti gol čime je i definitivno pitanje pobjednika riješeno.

Ovom pobjedom fudbaleri Mladosti iz Doboja koda Kaknja na svoj konto upisali su 17 bodova što je bilo dovoljno da se na tabeli preskoče Sloboda i Čelik.

Borbu za opstanak u Premijer ligi BiH vodit će ekipe Zvijezda 09, koja je trenutno posljednjeplasirana sa najmanjim šansama za opstanak jer su u 19 odigranih kola sakupili samo 8 bodova, Čelik i Sloboda imaju po 16 bodova, a Mladost ispred njih na 9.mjestu sa 17 bodova.

Iz Premijer lige BiH ispadaju dvije posljednjeplasirane ekipe, a ulaze pobjednici prvih liga FBiH i RS.

Eurogol Nemanje Dragutinovića za kraj jesenjeg dijela Premijer lige BiH (VIDEO)

Zvornički biser Nemanja Dragutinović nam je nakon gola i završenog prvenstva rekao: “Jako sam sretan zbog postignutog gola i pobjede mog tima, ovo nam svima puno znači. Svi moji planovi vezani su Mladost, nakon oporavka od povrede fokusiram se na treninge i želim pokazati još više u proljetnom nastavku“. Rekao je Dragutinović.

(Zvornicki.ba)