Zvorničanin pokušao prevariti “Ramer”, pa dobio dvije krivične prijave

0
Na vozačkim dozvolama u BiH pisaće da je vozač u slučaju smrti saglasan da bude DONATOR ORGANA
FOTO: Ilustracija

Iz Policijske uprave Zvornik jutros je saopšteno da je protiv Zvorničanina inicijala S.M. podnijeto dvije krivične prijave zbog neovlaštenog korištenja ličnih podataka i davanja lažnog iskaza. Prema nezvaničnim informacijama do ovih krivičnih prijava došlo je nakon što se utvrdilo da je vlasnik vozila kojeg je ranije “fotografisao” ramer umjesto predaje vozačke dozvole i plaćanja kazne za počinjeni prekršaj, osumnjičeni u ovom slučaju, vlasnik “fotografisanog” vozila je dao iskaz u kojem je naveo podatke druge osobe da je koristila njegovo vozilo u tom periodu. Tragom prijave i podataka o osobi koja je navodno koristila vozilo došlo se do Tuzlanskog kantona i podataka da je prije nekoliko godina podnijeta prijava o izgubljenoj vozačkoj dozvoli od navedene osobe čiji su podaci navedeni prilikom davanja iskaza o počinjenom prekršaju. Iz Policijske uprave Zvornik ove podatke nisu potvrdili, ali ih nisu ni demantovali. O ovom slučaju iz Policijske uprave Zvornik je navedeno:

vozacka dozvola

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.M. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Neovlašteno korištenje ličnih podataka“ i „Davanje lažnog iskaza“.

Naime, S.M. se sumnjiči da je došao u posjed ličnih podataka drugog lica i te podatke, neovlašteno, bez saglasnosti tog lica, upotrijebio u prekršajnom postupku, gdje je u obavještenju o počinjenom prekršaju u kome se traže podaci o počiniocu prekršaja, dao podatke drugog lica i te podatke dostavio organu nadležnom za sprovođenje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)