Krivična prijava Zvorničaninu jer je lažno prijavio da mu je ukraden telefon, a u Srebrenici ukradene ovce

0
Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica, 26.08.2020. godine oko 03,40 časova, u ulici Ilije Birčanina, opština Vlasenica, zaustavili su i kontrolisali teretno vozilo marke „fiat” kojim je upravljao Ž.J. iz Bratunca i teretno vozilo marke „volksvagen” kojim je upravljao P.Đ. iz Bratunca. Prilikom kontrole, utvrđeno je da se u vozilima nalazi sitna stoka koja se prevozi bez prateće dokumentacije, koju su policijski službenici predali u dalju nadležnost veterinarskom inspektoru radi preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.
FOTO: Ilustracija

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirana su dva krivična djela. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda. U Srebrenici su lopovi pokrali ovce uz stajskog objekta u mjestu Dugo Polje, a u Zvorniku je policija podnijela krivičnu prijavu Zvorničaninu koji je prema nezvaničnim informacijama ranije prijavio krađu telefona. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovim slučajevima naveli:

Krivična prijava Zvorničaninu jer je lažno prijavio da mu je ukraden telefon, a u Srebrenici ukradene ovce
FOTO: Ilustracija

-Policijskoj stanici Srebrenica, 10.12.2019. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, iz pomoćnog objekta u mjestu Dugo polje, opština Srebrenica, otuđilo sitnu stoku. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Srebrenica. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. U toku je rad na
rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“.

Aktivnosti i rezultati
-Policijska stanica Zvornik, 10.12.2019. godine, podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica D.S. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)