Zvornički graničari uhapsili nasilnika iz Sarajeva

0
Prilikom pokušaja prelaska granice u Karakaju uhapšen 35-godišnjak iz Zvornika
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Karakaj, 11. decembra 2019., lišen je slobode S.O. (1994.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“. Službenici JGP Zvornik državljanina BiH predali su službenicima MUP-a KS.

Zvornički graničari uhapsili nasilnika iz Sarajeva

Službenici JGP Bijeljina, 11. decembra 2019., na ulasku u BiH na prijelazu Rača, lišili su slobode S.S. (2000.) i M.S. (1995.), državljane BiH. Provjerama je ustanovljeno da je za njima MUP Tuzlanskog kantona raspisao potrage zbog krivičnog djela „krađa“. Predati su službenicima MUP-a TK.

Na ulasku u BiH na prijelazu Ivanica, 11. decembra 2019., lišen je slobode B.B. (1990.), državljanin BiH i Republike Slovenije. Provjerama je utvrđeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Službenici JGP Trebinje, B.B. predali su službenicima MUP-a KS.

U Gradišci spriječeno krijumčarenje Pakistanaca i Indijaca

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška, 12. decembra 2019. godine, lišili su slobode S.Ž. (1955.), državljanina Bosne i Hercegovine, nakon što je otkriven u krijumčarenju šest ilegalnih migranata na području Gradiške. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, protiv osumnjičenog ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Indije. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici JGP Gradiška, 12. decembra 2019., lišili su slobode J.A. (1985.), državljanina Albanije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Bukurešt raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „nezakonit prelazak državne granice“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 11. decembra 2019., na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode A.Š. (1972.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Bh. državljanin kontroliran je na letu iz Beča i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

(Zvornicki.ba)