U akciji kontrole saobraćaja 151 kazna zbog zimske opreme i 25 kazni zbog zatamljenog stakla na automobilima

0
Večeras nakon 23:59 obavezna zimska oprema za sva motorna vozila
FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave Zvornik, od 09. do 11. decembra 2019. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu posjedovanja i upotrebe zimske opreme kao i zatamnjenosti staklenih površina na motornim vozilima.

U akciji kontrole saobraćaja 151 kazna zbog zimske opreme i 25 kazni zbog zatamljenog stakla na automobilima
FOTO: Ilustracija

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 441 motorno vozilo, prilikom čega je u 238 slučajeva utvrđeno postojanje prekršaja. Od tog broja, zbog neposjedovanja zimske opreme sankcionisan je 151 učesnik, dok je evidentirano 25 prekršaja zbog nepropisnog zatamnjivanja staklenih površina na motornim vozilima. Policijski službenici su tokom trajanja akcije evidentirali i 62 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito u pogledu posjedovanja i korišćenja zimske opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom, kako bi zaštitili sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

(Zvornicki.ba)