Humanitarac Hadži Dalibor Višić obradovao dvije socijalno ugrožene porodice u Zvorniku

0
Humanitarac Hadži Dalibor Višić obradovao dvije socijalno ugrožene porodice u Zvorniku
Višić u Lokanju

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović primio je Hadži Dalibora Višića, velikog humanitarca rodom iz okoline Banjaluke koji već tri decenije živi i radi u Minhenu.

Humanitarac Hadži Dalibor Višić obradovao dvije socijalno ugrožene porodice u Zvorniku
Višić u Lokanju

Višić je krajem prošle sedmice obradovao dvije porodice sa teritorije grada Zvornika sa novčanim i drugim poklonima.

Zamjenik gradonačelnika istakao je da se Višić nedavno javio u Gradsku upravu interesujući se za podatke o jednoj socijalno ugroženoj porodicu kojoj je želio da pomogne.

„On je danas ovdje da to i realizuje. Ono što je g. Višić za pet godina, koliko se bavi humanitarnim radom, donirao na našim prostorima je za duboko divljenje i poštovanje i veliko mu hvala. On danas nije pomogao samo porodici Tomić i Vuković, nego i Gradskoj upravi, jer mi vodimo računa o našim građanima i kada neki donator pruži nekoj porodici ovako vrijednu pomoć nama ostaje prostora da sa više sredstava pomognemo nekim drugim porodicama kojima je pomoć potrebna.“

Višić je Tomićima iz Lokanja uručio 1.000 evra i za troje mališana božićne paketiće. Kako je rekao, neplanski su u Branjevu posjetili i porodicu Zorislava Vukovića sa troje djece kojima je takođe donirao 1.000 evra i paketiće.

„Ja sam rodom iz Piskavice kod Banjaluke, a živim u dijaspori već 30 godina. Tamo sam stekao porodicu, ali rodnu grudu i svoj narod nisam zaboravio i sve ovo što radim je da bih, u nekom smislu, doprineo dobru svog naroda, ali i da bih onima koji od mene imaju više dokazao da i oni mogu nešto da učine, da ne zaborave ko su, šta su i odakle su. Humanitarnim radom bavim se pet godina, pomažem porodice sa više djece, bolesne, otvaram firme u Republici Srpskoj i Srbiji. Vizija mi je da što više treće i četvrte generacije naše djece koji žive u dijaspori i koji su, rekao bih, zaboravili svoj zavičaj, vratim ovdje, da investiraju ovdje i da shvate da je budućnost ovdje.“

Višić živi i radi u Minhenu, uspješan je poslovan čovjek koji ima osam firmi i svoju Fondaciju koja se zove „Mir Božji“.

On je rekao i da je Fondacija povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, organizovala Međunarodno kviz takmičenje „Nemanjići“ na kojem je pobjedila ekipa zvorničke škole „Sveti Sava“. Nastavak takmičenja je u Beogradu 25. januara, a najuspješnije ekipe i njihove nastavnike očekuju priznanja, medalje i vrijedne nagrade.

(Zvornicki.ba)