Počeo VII Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“

0
Počeo VII Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“počeo u Zvornik

Nastupom hora Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ iz Zvornika i predstavom „Lepotica i zver(ka)“ pozorišta iz Trstenika počeo je trodnevni sedmi po redu Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“ u Zvorniku.

Počeo VII Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“počeo u Zvornik

Festival je otvorila predstavnica Gradske uprave Zvornik Gospava Jeremić poželivši svim učesnicima dobru glumu na pozorišnim daskama i prijatan boravak u ovom gradu.

Rukovodilac Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić rekla je da je ovaj festival veoma značajan za razvoj dječijeg stvaralaštva i kulture. „Zvorničko dramsko pozorište osnovano je 1997. godine. U radionicama pozorišta edukovano je oko 160 mladih, a uradili smo više od 30 predstava. Festival nas vraća u svijet bajki, a ko voli bajke zaboravlja stvarnost i uranja pozorišnu ljepotu,“ istakla je Ostojićeva.

Režiju predstave „Lepotica i zver(ka)“ potpisuje Miloš Milošević: „Sa djecom je najteže raditi, jer oni predstavu prihvataju kao igru i ako ne nađu sebe u toj igri i u tome šta im se ponudi, od predstve nema ništa. Ova predstava je bajka o ljubavi i dobroti u kojoj ljubav i dobrota na kraju pobjeđuju „.

Na programu su još: Zvorničko dramsko pozorište sa predstavom „Svinjareva tajna“, a u srijedu, 18. decembra, publici će se predstaviti „Pozorištance“ iz Doboja predstavom „Jače od čarolije“, te Amatersko pozorište „Branislav Nušić“ iz opštine Malo Crniće u Srbiji sa predstavom „Šumska bajka“. Festival se završava 18. decembra.

Festival dječijeg pozorišta podržali su Ministarstvo prosvjete u kulture Republike Srpske, grad Zvornik i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, saopšteno je iz Gradske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)