Krivična prijava zbog zloupotrebe položaja u šumskom gazdinstvu “Birač”, šteta 60 000 KM

0
Uhapšeno devet lice koja su rukovodili šumama na Ozrenu, oštetili budžet za 760.744 KM
FOTO: Ilustracija

Krivična prijava podnešena je zbog zloupotrebe položaja u šumskom gazdintvu “Birač”. Zanimljivo je da su mediji prenijeli da se radi o ženskoj osobi koja je kršeći zakon šumsko gazdinstvo oštetilo za 60 hiljada konvertibilnih maraka. Prema nezvaničnim informacijama riječ je o direktorki “Birača” Tanji N. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju saopštili:

Krivična prijava zbog zloupotrebe položaja u šumskom gazdinstvu "Birač", šteta 60 000 KM
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala T.N. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Naime, lice T.N. se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica šumskog gazdinstva, u toku juna mjeseca 2018. godine, naložilo računovodstvenoj službi šumskog gazdinstva da plaćanje izvedenih radova na sječi i izvozu šumskih drvnih sortimenata koje je izvršilo preduzeće sa Pala u iznosu od 60.832,41 KM, izvrši kompenzacijom sa šumskim drvnim
sortimentima, iako je navedeni način plaćanja u suprotnosti sa zaključkom Vlade Republike Srpske iz 2017. godine, čime je šumsko gazdinstvo oštećeno za iznos od 60.832,41 KM.

(Zvornicki.ba)