Zaposleno 28 novih radnika u „Alumini“

0
Zaposleno 28 novih radnika u „Alumini“

Kompanija „Alumina“ iz Zvornika primila je u radni odnos 28 novih radnika za potrebe proizvodnje i održavanja u ovoj fabrici, koja predstavlja jedan od najvećih potencijala za dalji razvoj privrede Republike Srpske.

Zaposleno 28 novih radnika u „Alumini“

Iz ove kompanije su istakli da su ugovori sa novim radnicima potpisani prošle sedmice i da će oni biti angažovani u Sektoru za proizvodnju i Sektoru održavanja.

Radnici nisu krili zadovoljstvo što su dobili šansu da rade u ovako velikom i značajnom kolektivu, ne samo za zvorničku regiju nego i za čitavu RS, jer je riječ o preduzeću koje svakim danom sve više napreduje i u kojem su isplate plata i drugih obaveza redovne i uopšte ne dolaze u pitanje.

“Imaćete mogućnost da u ovoj fabrici iskoristite sva svoja prava, ali i da izvršavate svoje obaveze. Prijemom ovih radnika, ‘Alumina’ popunjava radnu snagu kako bi ostvarila postavljene poslovne ciljeve u narednom periodu“, poručili su iz „Alumine“.

Prema njihovim riječima, pred cijelom ovom kompanijom i svim njenim službama i sektorima, pa tako i pred novim radnicima, postoji jedinstven cilj koji zajednički moraju ostvariti, a to je proizvod.

„Proizvod mora da bude na prvom mjestu, jer nam on obezbjeđuje egzistenciju, kako za nas tako i za naše porodice“, rekli su iz „Alumine“, koja trenutno zapošljava 1.545 radnika, godinama unazad bilježi pozitivne poslovne rezultate, proširuje paletu svojih proizvoda, osvaja tržišta i za sobom „vuče“ veliki broj firmi i tako hrani hiljade porodica. Alumina godinama zapošljava i sve više mladih stručnih kadrova, čime daje svoj doprinos ostanku mladih ljudi na ovim prostorima, kojima se u i oko ovog preduzeća daje šansa da obezbijede egzistenciju za sebe i svoje najbliže.

Inače, prije stupanja na radna mjesta, novozaposleni radnici su prošli sve vrste obuka iz domena rada Sektora integrisane zaštite, te se upoznali sa pravima i obavezama iz radnog odnosa u ovom uspješnom kolektivu.

(banjaluka.net)