Zoran Stevanović novi predsjednik gradskog odbora SNSD-a

0
Zoran Stevanović novi predsjednik gradskog odbora SNSD-a

Zoran Stevanović izabran je danas za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Zvornik umjesto Lazara Prodanovića, kome je istekao četvorogodišnji mandat.

Zoran Stevanović novi predsjednik gradskog odbora SNSD-a

Za zamjenike predsjednika Gradskog odbora izabrani su Lazar Prodanović, Dušica Šolaja, Bojan Ivanović, Danijel Dragičević, Boško Milić i Obren Markovića, a za sekretara Dragan Riđošić.

Izabrano je i Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a, kao i druga tijela predviđena Statutom.

Izbornoj konferenciji Gradskog odbora SNSD-a Zvornik prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik Radovan Višković.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je u proteklih petnaestak godina u razne projekte u Zvorniku uloženo više od 130 miliona КM iz sredstava javnih prihoda Republike Srpske, a 70 miliona КM putem Investiciono-razvojne banke.

– U ovom trenutku ulaže se oko 30 miliona КM, plus 27 miliona КM koje finansiraju republičke institucije za rekonstrukciju i dogradnju bolnice u Zvorniu – rekao je Dodik i dodao da su tenderi u toku, a radovi će krenuti početkom građevinske sezone.

Prema njegovim riječima, Zvornik je važan centar Republike Srpske i sa svojim privrednim potencijalima i drugim perspektivama ostaće jedan od najvažnijih centara u Srpskoj.

– Ovdje smo našim politikama učinili sve da sačuvamo kompaniju `Alumina` kao privredni gigant i pokušavamo da nađemo načina da bi ova firma osigurala svoju budućnost i održala broj zaposlenih radnika, što je sve to u kontinuitetu obezbjeđivala Vlada Republike Srpske – podsjetio je Dodik.

On je poslije izborne konferencije Gradskog odbora SNSD-a Zvornik, kojoj je prisustvovao, rekao novinarima da je Zvornik uspješna gradska zajednica zahvaljujući prvenstveno vođstvu SNSD-a tokom prethodnih godina.

Dodik je izrazio uvjerenje da će SNSD i narednih deset i više godine voditi Zvornik, jer o tome, kako je rekao, odlučuje narod, koji je i do sada to ovdje činio.

Zoran Stevanović novi predsjednik gradskog odbora SNSD-a

Novoizabrani predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Zoran Stevanović rekao je da je cilj ovog odbora da popravlja uslove života sugrađana.

– Očekujem da planirani projekti budu realizovani, da se više radi i privređuje i da ljudi, posebno mladi, ostaju na ovim prostorima – istakao je Stevanović.

On je ukazao i na dobru saradnju sa srpskim članom u Predsjedništvu BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, kao i sa svim nivoima vlasti.

Stevanović je naveo da da su, kada je riječ o Gradskom odboru SNSD-a, ranije postavljeni visoki ciljevi, te da će dosljedno slijediti i održavati postojeće rezltate, uz želju i napore da oni budu još bolji.

– Mislim da jedinstvo koje ima Gradski odbor SNSD-a, kao i kvalitetno članstvo, govore da ćemo imati dobre rezultate i saradnju i sa koalicionim partijama i sa drugima koje postoje na ovom prostoru – rekao je Stevanović.

(promotivni tekst)