Fantastična utakmica u Zvorniku, “ludim” trojkama Savanovića i Boljkovca košarkaši Drine stigli do sedme pobjede

0
Fantastična utakmica u Zvorniku,

Poslije prave drame i dva produžetka košarkaši Drine Princip iz Zvornika pobijedili su na domaćem parketu mladu i brzu ekipu Student Igokee rezultatom 104:97, odnosno po četvrtinama 14:20, 23:27, 24:17 i 20:17, a u produžecima je bilo 10:10 i 13:6.

Fantastična utakmica u Zvorniku, "ludim" trojkama Savanovića i Boljkovca košarkaši Drine stigli do sedme pobjede

U prve dvije dionice gosti su dominirali i koristili greške domaćina te se na poluvrijeme otišlao sa dvocifrenom prednošću Student Igokee. U trećoj četvrtini domaći su se trgli, proradio je napad, a odbrana je bila na visini zadatka. Prednost gostiju se polako toplilo da bi se u posljednju četvrtinu ušlo sa zaostatkom od tri koša. U posljednjoj četvrtini igralo se koš za koš, a gosti su vodili sve dok Savanović nije pogodio trojku sa više od osam metara na 1:32 do kraja čime je Drina Princip prešla u vođstvo 79:78.

Međutim, u narednom napadu i gosti pogađaju trojku i prelaze u vođstvo od 81:79, da bi izjednačenje donio Boljkovac sa slobodnih bacanja. Do kraja su oba tima imala priliku da poentiraju, ali su pravili greške te se u produžetak otišlo pri rezultati 81:81.

I u nastavku su obje ekipe žurile da stignu do koša, bilo je puno grešaka i u napadu i odbarni te je ovaj period završen rezultatom 10:10.

U odlučujućem, drugom produžetku domaći su konačno odigrali sigurnije, ali je ovu dionicu, a time i meč, prelomila nevjerovatna trojka Boljkovca sa devet metara.

Najefikasniji u redovima domaćih su bili Boljkovac i Knežević sa po 27 poena, Knežević je imao i 13 skokova, te Savanović sa 23 koša.

Kod gostiju najbolji je bio Kondić sa 30 poena.

(infobirac.net)