Još uvijek nepoznat uzrok eksplozije na pumpi u Šepku, videosnimci šokirali javnost (VIDEO+FOTO)

0
Jedno lice smrtno stradalo u eksploziji na benzinskoj pumpi u Šepku, više osoba povrijeđeno (FOTO+VIDEO)

Još uvjek nije poznat tačan uzrok jučerašnje eksplozije na benzinskoj pumpi u Šepku, u kojoj je jedno lice izgubilo život. Miljan Bobar portparol Policijske uprave Zvornik nam je rekao da policija u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina nastavlja istragu. Pronađeni su neki tragovi i predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi u vezi sa ovim događajem , rekao je Bobar. On je dodao da uviđaj još traje jer su pored benzinske pumpe oštećeni i drugi stambeno poslovni objekti ,nakon čega će biti poznati detalji zašto je došlo do eksplozije i utvrditi nastala materijalna šteta.

Bojana Lazarević, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, izjavila je za „Novosti“ da je „urađen sveobuhvatni uviđaj, da su, istovremeno, angažovani veštaci“, pa veruje, kako ističe, „da će se vrlo brzo znati kako je došlo do eksplozija i požara na „Nešković pumpi“ na Šepku, kod Malog Zvornika.

U ovoj nesreći, poginuo je 49 muškarac inicijala A.Z državljanin Republike Srbije. Osam lica zadobilo je povrede od eksplozije. Najteže je povređeno lice koje je iz zvorničke bolnice upućeno u Univerzitetski klinički centar Tuzla. On je zadobio povrede glave, grudnog koša i ima teške opekotine. Pacijent je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju i njegovo zdravstveno stanje se intenzivno prati saopšteno je iz klinike. Pacijentkinja koja je na liječenju u bolnici u Loznici je van životne opasnosti dok je stanje lica koje je upućeno u Univerzitetsko klinički centar u Banja Luci za sada stabilno i u toku su pripreme za hirurško zbrinjavanje.

Još uvijek nepoznat uzrok eksplozije na pumpi u Šepku, videosnimci šokirali javnost (VIDEO+FOTO)

Prema riječima direktora Bolnice Zvornik Ivana Popovića od dva lica koja su zadržana na liječenju u Zvorniku, jedno je operisano, a u pitanju je povreda ruke. Popović dodaje da je stanje oba pacijenta stabilno. Kada je riječ o drugim posljedicama jučerašnje eksplozije . Mještani su još uvjek u šoku , rasčišćavaju nastalu štetu. Pumpa je u potpunosti izgorjela, kao i nekoliko automobila, dok su materijalnu štetu pretpjeli i okolni objekti .

Jedno lice smrtno stradalo u eksploziji na benzinskoj pumpi u Šepku, više osoba povrijeđeno (FOTO+VIDEO)

(Osvit/zvornicki)