Zvorničanka Snežana Stević među nominovanima za inovativnog nastavnika godina, spektakularna ceremonija dodijele nagrada

0
Zvorničanka Snežana Stević među nominovanima za inovativnog nastavnika godina, spektakularna ceremonija dodijele nagrada

Spektakularno, filmski, festivalski!

Tako je izgledala manifestacija dodjele nagrada za inovativne nastavnike u 2019. godini. S tim u vezi, kontaktirali smo našu sugrađanku Snežanu Stević, koja je bila nominovana u kategoriji učitelja da nam prenese svoje utiske o organizaciji i značaju ovog događa. Njen autorski tekst vam prenosimo u cjelosti.

Zvorničanka Snežana Stević među nominovanima za inovativnog nastavnika godina, spektakularna ceremonija dodijele nagrada

Ujedno, ovo je prilika da sličnu organizaciju napravi i Ministasrtvo prosvjete i kulture Republike Srpske, koje će takođe nagrađivati najbolje nastavnike.

– Narodno pozoriše u Sarajevu je 15. decembra ugostilo oko 500 zvanica i imalo veličanstvenu predstavu. Ceremonijom dodjele Nagrade za inovativne nastavnike CIO Step by Step, na čelu sa izvršnom direktoricom Radmilom Rangelov – Jusović, se još jednom pokazao kao najpouzdaniji partner nastavnika u BiH.

Početkom decembra smo svi bili zabrinuti zbog rezultata PISA-a testiranja i funcionalne pismenosti naših učenika, pa u centru naglašavaju da je ulaganje u nastavničku profesiju, inovatitve, kreativne i visokokvalitetne nastavnike najvažnija investicija i najbolji odgovor na pomenuto testiranje.

Biti dio ovog spektakla, kao nastavnik nominovan za nagradu u kategoriji učitelja, je čast i čarolija. U Stepovoj porodici nastavnici se međusobno bodre, motivišu i ne doživljavaju kao konkurencija. U mojoj kategoriji zasluženo je pobijedio Boško Jovičić iz Brčkog i znam da će nas dostojanstveno predstavljati u izboru za Global Teacher Prize.

Ako vam neko stalno govori i pokazuje da ste čarobnjaci, da ste važni, da ste najbolji, kao što to čini Step by Step, onda pojedinac daje sve – i više nego što je mislio da ima. Ovaj model bi trebalo primijeniti na sve segmente društva.

Počnimo jutro toplim pozdravima, uputimo komplimet jedni drugima, uđimo u zbornicu i pohvalimo kolege, recimo djeci da su najbolji i voljeni. Ponavljajmo ovo svakog dana i desiće se magija. Magija je potrebna svima nama da prave vrijednosti vratimo u naše živote i okruženje. Znam da svaki kolega ima jaču stranu, dobru praksu, kvalitetnu sitnicu koju može ponuditi drugima. Vrijeme je da dijelimo, jer samo tako ćemo imati više.

Pozivam sve kolege iz kategorija predškolskog, osnovnoškolskog, srednješkolskog obrazovanja i stručne saradnike da pokažu svoje dobre radove, javno istaknu značaj profesije i prijavljuju se na naredne konkurse.
Uz zahvalnost porodici, prijateljima i kolektivu JU OŠ Aleksa Šantić, posebno HVALA za podršku i pratnju na ovogodišnjoj ceremoniji Snežani Vidović.

Snežana Stević