Zvornički graničari uhapsili Slovenku kradljivicu koja je pokušala pobjeći u Srbiju

0
Prilikom pokušaja prelaska granice u Karakaju uhapšen 35-godišnjak iz Zvornika
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Službenici JGP Zvornik, 20. decembra 2019., lišili su slobode M.J. (1996.), državljanku Republike Slovenije. Graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njom Policijska stanica Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predata službenicima PS Zvornik.

Zvornički graničari uhapsili Slovenku kradljivicu koja je pokušala pobjeći u Srbiju
FOTO: Arhiv

Na području Velike Kladuše spriječeno krijumčarenje 16 migranata

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH, 20. decembra 2019. godine, spriječili su krijumčarenje 16 osoba afroazijskog porijekla na području Velike Kladuše. U vezu s ovim krijumčarenjem, dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine, koji je ilegalne migrante krijumčario u vozilu Mercedes, bh. nacionalnih oznaka. Među krijumčarenim migrantima bilo je 11 maloljetnika muškog spola. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, protiv bh. državljanina ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Nad krijumčarenim migrantima, koji, prema njihovim izjavama, dolaze iz Egipta i Sirije, daljnji rad nastavili su pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

Službenici Jedinice granične policije Orašje, 22. decembra 2019., lišili su slobode dvojicu bh. državljana prilikom ulaska u BiH. Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje lišen je slobode S.M. (1975.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“, dok je na prijelazu Šamac lišen slobode S.R. (1980.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. S.M. predat je službenicima Sudske policije Bijeljina, a S.R. službenicima Sudske policije Odžak.

Na ulasku u BiH na prijelazu Hum, službenici JGP Hum su 21. decembra 2019. lišili slobode D.D. (1977.), državljanina Crne Gore. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Bern raspisao potjernicu zbog krivičnih djela koja se odnose na pranje novca, opojne droge i primanje ukradene imovine. Predat je službenicima Sudske policije BiH.

Na Međunarodnom aerodromu Banja Luka, pripadnici Granične policije BiH, 21. decembra 2019., lišili su slobode A.K. (1985.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Državljanin BiH kontroliran je na letu za Štokholm i predat službenicima MUP-a KS.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod, 21. decembra 2019., lišen je slobode N.D. (1990.) jer ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Doboj, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)