Mališani u Križevićima dobili novogodišnje poklone od udruženja “Podrinje” kojeg vodi Azmir Husić

0
Mališani u Križevićima dobili novogodišnje poklone od udruženja

Mališani iz Križevića kod Zvornika danas su obradovani prigodnim poklonim od udruženja “Podrinje”. U fiskulturnoj sali u Križevićima koju je uradilo federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice danas je udruženje Podrinje obradovalo mališane ovog i okolnih mjesta udijelivši svima poklone. Angažovani su i djeda mrazovi, a mališani Križevića su pripremili ugodan program u saradnji sa polaznicima Dnevnog centra.

Mališani u Križevićima dobili novogodišnje poklone od udruženja "Podrinje" kojeg vodi Azmir Husić

”Udruženje ‘Podrinje’ na čelu sa gospodinom Azmirom Husićem je finansijer svih hiljadu paketića za djecu iz Podrinja. Mi smo partneri, samo u realizaciji pružili smo podršku. Sakupili smo što više školaraca na jednom mjestu kako bi ih obradovali paketićima”, rekao je Elvedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS EMMAUS koji dodaje da je u Srebrenici, Bratuncu i Zvorniku obradovano paketićima hiljadu djece:

”Podijelili smo više od 400 paketića djeci u Srebrenici, to su uglavnom školarci, ali ima i manjih. Ukupno je na području Srebrenice, Bratunca i Zvornika obradovano hiljadu djece”.

Azmir Husić, predsjednik udruženja “Podrinje” kaže da su djeca iz Srebrenice, Bratunca i Zvornika “heroji Bosne i Hercegovine”.

”Zaista je to tako. Sva djeca s ovog kraja su heroji Bosne i Hercegovine. Drago nam je da smo ih mogli obradovati paketićima. Lijepo je vidjeti veliki broj djece na jednom mjestu”, istakao je Husić koji je dao i jedno obećanje djeci:

”U narednom periodu kada bude igrala fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mi ćemo ovoj djeci omogućiti da odu na utakmicu, organizovat ćemo autobuse i sve što je potrebno kako bi djeca uživala i osjetila radost”.

Mališani u Križevićima dobili novogodišnje poklone od udruženja "Podrinje" kojeg vodi Azmir Husić

(Zvornicki.ba)