Roćević: Sve se može kada se male i velike ruke slože

0

Sve se može kada se male i velike ruke slože. Pokazali su nam to učenici i učitelji osnovne škole „ Vuk Karadžić“ iz Roćevića koji su pred predstojeće novogodišnje i božićne praznike organizovali niz aktivnosti; radionice, priredbe, izložbe… Oni su zajedničkim snagama uljepšali jedan dio škole, hol koji je najprometniji . Okiti su jelku, napravili kamin, kućicu od kartona, ali i različite panoe na temu Nova godina.

Rocevic-2

Ali, to nije sve , učenici od drugog do petog razreda, uz pomoć svojih učitelja organizovali su i radionicu u kojoj su se učili kulinarskim vještinama . Vrijedne ruke mališana, njih 75 –oro, uz pomoć učiteljica mjesili su različite pogače i ukrase za njih.

Rocevic-naslovna-1050x525

Pošto nam se bliži i Božić , a učenici su tada na raspustu, u školi su se potrudili da prikažu običaje koji se vezuju za ovaj pravoslavni praznik

Česnica, badnjak, slama, kandilo, orasi, kukuruz, bombone našli su se na božićnom stolu, a iznad stola na velikom panou objedinjeni su radovi učenika na temu božićnih praznika.

Rocevic-1
I to nije sve organizovali su i priredbe za roditelje, bake, deke i prijatelje škole, a na kraju priredbe posjetiocima su učenici podijelili bombone .
„ Mi smo mala složna porodica. Volim svoj posao i želja nam je da i djeca, naši učenici, sa sobom iz škole ponesu što ljepše uspomene“ rekla nam je učiteljica Jelena Kusmuk.

Zahvaljujući učiteljima Oliveri Tanacković, Novici Pisiću, Slavici Rikić, Jeleni Kusmuk i vjeroučitelju Veljku Stanojeviću , koji su realizovali ove aktivnosti, vjerujemo da će mališani druge smjene Osnovne škole „ Vuk Karadžić“ iz Roćevića, imati divne školske uspomene.