Posljednjeg dana 2019.godine uhapšen razbojnik koji je opljačkao kladionicu u Šepku

0

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, 31.12.2019. godine, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala V.V. iz Zvornika, koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“. Tri dana ranije ovo lice je na posebno drzak način opljačkalo jednu od sportskih kladionica na području Šepka, prijeteći nožem ranici u objektu.

Posljednjeg dana 2019.godine uhapšen razbojnik koji je opljačkao kladionicu u Šepku
FOTO: Ilustracija

Naime, Policijskoj stanici Кozluk, 28.12.2019. godine, prijavljeno je da je u sportskoj kladionici u mjestu Šepak, grad Zvornik, nepoznato maskirano lice uz prijetnju upotrebe hladnog oružja-noža, od radnice otuđilo određenu količinu novca.

Postupajući po zaprimljenoj prijavi, te preduzimajući niz operativnih i istražnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska osumnjičenog, policijski službenici su identifikovali i lišili slobode lice V.V. za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“.

U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim, nakon čega će policijski službenici, pod nadzorom postupajućeg tužioca, preduzeti dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama razbojnik je prilikom krađa iz kladionice otuđio 1800 KM.

(Zvornicki.ba)