Skup podrške u centru Zvornika za SPC-u u Crnoj Gori

0
Skup podrške u centru Zvornika za SPC-u u Crnoj Gori

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u centru Zvornika, kako bi izrazili protest zbog dešavanja u Crnoj Gori i na taj način dali podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vjernicima u ovoj zemlji.

Skup podrške u centru Zvornika za SPC-u u Crnoj Gori

Udruženje „Zvornik u pokretu“, uz podršku PEU „Korak“, a na inicijativu sugrađana, organizovalo je večeras, kako je navedeno od organizatora, skup podrške vjernom narodu Crne Gore kome je prisustvovalo više stotina građna Zvornika i okolnih opština.

Nedeljko Sekulić, predsjednik Udruženja „Zvornik u pokretu“ istakao je da ovo znak podrške bratskom narodu u Crnoj Gori.

– Ovo je znak solidarnoasti sa braćom u Crnoj Gori u odbrani naših svetinja i borba protiv skandaloznog zakona koji je donio režim Mila Đukanovića – rekao je Sekulić.

Aleksandar Kojić, inicijator okupljanja, kaže da je prouka skupa da se „braća u Crnoj Gori drže, da ne daju naše crkve i naše svetinje“.

Građani su se prvo okupili ispred Centralnog Spomenika, odakle su nakon obraćanja organizatora te izvođenja narodnih pjesama i nastupa guslara prošetali do Sabornog hrama, gdje je održana večernja služba i molitva za pravoslavnu braću u Crnoj Gori te prislužene svijeće.

(Zvornicki.ba)