Graničari na Šepku uhapsili 28-godišnjaka koji je izbjegavao služenje zatvorske kazne

0
Nevakcinisani građani BiH ne mogu nigdje osim u Srbiju
FOTO: Arhiv

Prilikom ulaska u našu zemlju na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak, 7. januara 2020., lišen je slobode A.V. (1991.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Zvornik, državljanina BiH i Srbije predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Graničari na Šepku uhapsili 28-godišnjaka koji je izbjegavao služenje zatvorske kazne
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda, 6. januara 2020., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode S.S. (1992.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnih djela „razbojništvo“, „teška krađa“, „krađa“ te izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 7. januara 2020. godine, lišili su slobode Z.B. (1976.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Također, dan ranije, 6. januara 2020., na istom prijelazu lišena je slobode državljanka BiH i Republike Srbije A.B. (1989.). Ustanovljeno je da je potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „pronevjera“. Z.B. i A.B. predati su službenicima Sudske policije Banja Luka,saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)