Lopovi pred Sudom jer su u 2019.godini za jednu noć iz tri prodavnice ukrali praznu kasu, cigarete i pet KM

0
Lopovi opljačkali najvrijednije stvari iz porodičnog doma
FOTO: Ilustracija

Protiv braće Muharema (20) i Sulje Kovačevića (22) Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu koja ih tereti da su provaljivanjem u trgovinske objekte u jednom danu počinili seriju teških krađa.

Lopovi pred Sudom jer su u 2019.godini za jednu noć iz tri prodavnice ukrali praznu kasu, cigarete i pet KM
FOTO: Ilustracija

Međutim, zanimljivo je da je braću te noći pratio veliki maler pa su u tri provale u radnje uspjeli ukrasti samo praznu kasu, šteku cigara i oko pet maraka.

Njih terete da su u noći 9. decembra prošle godine, oko 22.15, u Ulici Jusufa Čampare u Brčkom obili prodavnicu “Sava”, pokidavši bravu na vratima kroz koja se ulazi u kancelariju, te razbili staklo na prozoru i pokušali otvoriti glavna ulazna vrata objekta, ali nisu uspjeli ući, pa su odustali i otišli dalje.

Prema optužnici, te noći su oko 23.26 u Ulici Paje Jovanovića došli do trgovinskog objekta “Yimor”, gdje su takođe razbili staklo na ulaznim vratima te kroz otvor ušli unutra i uzeli metalnu kasu.

Tu su ostali kratkih rukava jer se u kasi nije nalazio novac, ali je njena vrijednost oko 300 maraka.

“Time su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist, dok su trgovinskom objektu ‘Yimor’ pričinili štetu u navedenom iznosu”, navodi se u optužnici.

Braću je po svemu sudeći pratio veliki maler jer su nastavljajući svoj pohod te noći oko 23.30 u Njegoševoj ulici obili još jednu radnju, ali su iz nje uspjeli odnijeti samo šteku cigareta i oko pet maraka.

Kako se navodi u optužnici, kada su došli do trgovinskog objekta “Željo”, tzv. Penzionerke, betonskim blokom razbili su staklo na ulaznim vratima, a potom kroz otvor ušli unutar objekta i s police oduzeli jednu šteku marlbora, vrijednosti oko 60 maraka, i sitnog novca oko pet maraka.

Optužnica ih tereti da su počinili produženo krivično djelo teška krađa.

(infobijeljina)