Kadetkinje ŽFK “Drina” osvojile drugo mjesto na prestižnom fudbalskom turniru u Zenici

0
Kadetkinje ŽFK
FOTO: Srebrene iz Zenice

Ove srijede 15.januara 2020.godine u Trenažnom Centru FS BiH u Zenici odigran je turnir – za devojčice (igračice) U- 15 ženskih fudbalskih klubova na teritoriji BiH, a gdje je i učestvovala kadetska ekipa ŽFK Drina – Zvornik.

Kadetkinje ŽFK "Drina" osvojile drugo mjesto na prestižnom fudbalskom turniru u Zenici
Ekipa Drine je na ovom turniru postigla veliki uspjeh zauzevši 2. mjesto i srebrnu medalju u konkurenciji 14 ekipa čime je ovaj uspjeh još veći znajući da je tim Drine ujedno bio i najmlađa ekipa.
U odigranih 6 utakmica Drina je primila samo 1 gol i to u finalu od odlicne ekipe ŽFK Radnik – Bijeljina što je bio i konačan rezultat.

Uz medalje i nagrade koje je dobila ekipa Drine igračica Rajna Tešić je ponijela epitet najboljeg strijelca.
Turnir je organizovan po najvišim standardima uz Drinu na ovom turniru učešće su uzele ekipe:
– Sfk Sarajevo
– Znk Brotnjo
– Zfk Čelik Doboj
– Baap Sportivo Sarajevo
– Zfk Predor
– Znk Zeljeznicar
– Znk Libero Goražde
– Znk Sloboda Tuzla
– Znk Posavina
– Znk Iskra
– Zfk Banjaluka
– Znk Čelik Zenica
– Žfk Radnika – Bn

Kadetkinje ŽFK "Drina" osvojile drugo mjesto na prestižnom fudbalskom turniru u Zenici
FOTO: Srebrene iz Zenice

Trener u stručnom štabu ŽFK Drina Zoran Tomić zadovoljan je turnirom u Zenici te je o svemu tome rekao:

Ekipa Drine odigrala je odlično iskusno za mnoge prijatno iznenadjujuce ceo turnir gde je spravom ponela HIT – om istog. Mi kao treneri, a i njihovi roditelji kao i simpatizeri kluba mozemo biti ponosni na ove cure i uspeh koji su postigli. U ovim teskim vremenima gde se klub bori sa svim problemima i nedaćama u Premijer ligi, ove cure ispisuju nove svetle stranice našeg kluba.

Nadamo se da će ovaj uspeh mnogima oko kluba u gradu, opštini i šire probuditi malo ljudskosti i moralnih vrednosti i da ima jos ljudi dobre volje koji bi želeli da nam pomognu. Zato ovim putem sve dobre ljude Zvornika i okolnih mesta pozivam: Hajde zajedno da sačuvamo ovu mladost naš klub ŽFK Drinu za bolje sutra za još više uspeha na kojima ćemo se zajedno radovati i mi, a i sam grad ponositi.

Kadetkinje ŽFK "Drina" osvojile drugo mjesto na prestižnom fudbalskom turniru u Zenici

Usput se zahvaljujemo organizatorima na besprekornoj organizaciji koja je bila na vrhunskom nivou. Treba dodati jos da je naš golman Drine Sanja Filipović dobila poziv da učestvuje na kampu U- 15 Reprezentacije BiH gde će se treninzi i test utakmice održati u Trening Centru FS BiH u Zenici .Okupljanje igracica planirano je za 20 Januar u 11 sati u Zenici. Nadamo se da ce jos cura krenuti njenim putem, izjavili su skoro u jedan glas treneri Zoran Tomić i Goran Petrović.

Prema riječima trenera Klub nastavlja i dalje po planu i programu i nadom da će se izboriti opstanak u Premijer ligi. Mi se nećemo predati jer sport treba da pobedi i omladina da je na prvom mestu!

Fudbalerke Drine nastavljaju takmičenje u Premijer ligi na proljeće gdje im predstoji borba u plejautu. ŽFK Drina je uz RK Drina sportski kolektiv Zvornika koji se takmiči u najvišem rangu države BiH.

Za opstanak Drine u društvu najboljih neophodno je izdvojiti značajnija sredstva nego što je to bilo ranije jer je ranije izdvajani iznos nedovoljan da pokrije i sve troškove takmičenja mladih sportistikinja u ovom kolektivu.

(Zvornicki.ba)