Sara Ćirković u Zvornik donosi srebrenu medalju sa prestižnog bokserskog turnira u Somboru

0
Sara Ćirković u Zvornik donosi srebrenu medalju sa prestižnog bokserskog turnira u Srebreniku

U Somboru je proteklog vikenda održan 9.Kup nacija na kojem je učešće uzelo 22 reprezntacije i oko 280 takmičarki. Ovaj Kup uvršten je među tri najprestiđnija bokserska turnira u svijetu. Ove godine na prestižnom Kupu u Somboru učešće su uzele i takmičarke zvorničkog bokserskog kluba “Obilić” Anastasija Bošković i Sara Ćirković.

Sara Ćirković u Zvornik donosi srebrenu medalju sa prestižnog bokserskog turnira u Srebreniku

U nedjelju, posljednjeg dana turnira, finalni meč boksovala je Sara Ćirković u “Muva” kategoriji do 50 kilograma. Rukavice je ukrstila sa predstavnicom Rusije. U pravom bokserskom meču, odluka o pobjedniku pala je na sudije ovog meča. Prvi čovjek BK “Obilić” Mirko Ždralo kratko je prokomentarisao finalni nastup Sare Ćirković:

Odlukom sudija 3:2 izgubili smo finalni meč protiv odlične Ruskinje, pokazali smo da ravnopravno možemo boksovati sa svakim i nastavljamo pripreme za naredna takmičenja. Podsjećamo da je Sara ranije u polufinalnom meču ubjedljivo savladala predstavnicu Francuske Melinu Mezrag. U borbi za najsjajnije odličje njena protivnica bila je Ruskinja Daria Kostkina koja je uz meč manje osvojila najsjajnije odličje na turniru u Somboru. Podršku zvorničkim takmičarkama na ovom turniru pružio je i Filip Džinić, prva pesnica Zvornika koji je korisnim savjetima i prisustvom podržao zvorničke sportiste u Somboru.

Iz godine u godinu ovaj turnir se održava u Somboru na izrazito visokom nivou. Organizatori se nadaju da će turnir sljedeće godini dobiti zvanje A kategorije što bi bio kvalifikacioni turnir za olimpijske igre.

Iskrene čestitke Sari Ćirković i BK “Obilić” na još jednom velikom uspjehu i odličju koje je stiglo u Zvornik.

(Zvornicki.ba)