Održan mirni protest vlasnika autoškola u Zvorniku zbog opstrukcije u radu

0
Održan mirni protest vlasnika autoškola u Zvorniku zbog opstrukcije u radu

U Zvorniku je danas održan miran protest, odnosno mirno okupljanje vlasnika autoškola pred zgradom Gradske uprave Zvornik i Suda u Zvorniku. Do okupljanja je došlo kako bi se upozorili nadležni u ministarstvu saobraćaja da prekinu sa opstrukcijom u radu autoškola u Zvorniku i regiji Birač.

Održan mirni protest vlasnika autoškola u Zvorniku zbog opstrukcije u radu

Problem je nastao zbog aktuelne Komisije za polaganje u Zvorniku, a koja još nije ništa počela raditi u ovoj godini. Prethodna Komisija je posljednji put radila još 26.12.2019. godine kada je bilo testiranje teoretske nastave kandidata u zvorničkim autoškolama. Prema riječima okupljenih zbog međusobnih opstrukcija na relaciji članovi aktuelne i prethodne Komisije u Zvorniku i nadležno ministarstvo još uvijek nije bilo nijedno testiranje kandidata u zvorničkim autoškolama ove kalendarske godine. Sve druge Komsije u cijeloj BiH počele su radom i testiranjima osim zvorničke Komisije, prema riječima nezadovoljnih vlasnika svih autoškola u Zvorniku  zbog svega ovog trpe autoškole i kandidati. Gubitak je veći ako se uzme u obzir povećani broj kandidata za vrijeme zimskog školskog raspusta.

Zbog ovakvog stanja, više od mjesec dana zvorničke autoškole imaju potpunu opstrukciju u svom radu jer njihovi kandidati ne mogu polagati Prvu pomoć, Testove teoretske nastave i polaganje vozačkog ispita. Sve navedeno nanosi velike finansijske gubitke autoškolama u Zvorniku.

Vlasnici autoškola okupili su se u Zvorniku kako bi alarmirali nadležne u ministarstvu i dobili podršku lokalne vlasti u rješavanju njihovog problema.

(Zvornicki.ba)