Pronađeni kradljivci crkvenog pribora i akumulatora na području Zvornika

0

Kradljivci crkvenog pribora i predmeta iz crkve nedaleko od Diviča pronađeni su i protiv njih su podnesene krivične prijave. Pored krađe iz crkve uhapšenim se na teret stavlja i krađa akumulatora u mjestu Čelopek kod Zvornika. Sve krađe dogodile su se krajem 2019.godine. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovim događajima saopštili:

Pronađeni kradljivci crkvenog pribora i akumulatora na području Zvornika
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala M.L., L.N. i D.S. svi iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“.

Naime, navedena lica se sumnjiče da su 27/28.12.2019. godine, iz prostorija pravoslavnog vjerskog objekta u mjestu Divič, grad Zvornik, otuđili određene crkvene predmete i pribor koji se koristi za potrebe vjernika.

Preduzimajući aktivnosti na otkrivanju ovog krivičnog djela i pronalasku počinioca, policijski službenici PS Zvornik su došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su lica M.L., L.N. i D.S. svi iz Zvornika, izvršila navedeno krivično djelo.

Dalje, za navedena lica kao i za lice D.I. iz Zvornika, postoji osnov sumnje da su u periodu od 21.12. do 31.12.2019. godine, iz preduzeća privatnog vlasništva u mjestu Čelopek, grad Zvornik, otuđili veći broj akumulatora za teretna motorna vozila kao i dijelove za vozila i građevisnki kabal, pričinivši materijalnu štetu oštećenom u iznosu od oko
4.000,00 KM, zbog čega je protiv navedenih lica podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo „Krađa“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)