Iz Budžeta RS 16 miliona KM za zgrade i poslovne prostore

0

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske odlučila je da u poslovne prostore i zgrade ove godine investira 16,22 miliona maraka, a jedan od projekata koji godinama čeka na odobrenje novca je i zgrada Ustavnog suda Republike Srpske.

Ustavni-sud-RS
Vlada je Odlukom o određivanju prioritetnih projekata iz programa javnih investicija RS za 2020. godinu odredila da za zgradu Ustavnog suda da tri miliona maraka.

Da Vlada godinama obećava novac za Ustavni sud RS portal CAPITAL pisao je još prije godinu dana u tekstu „Vlada ne da Selmanu pare za zgradu“.

Zgrada će biti izgrađena u centru Banjaluke, iza Centralne banke BiH, na placu od dvije hiljade kvadrata. Ustavni sud RS trenutno se nalazi u zgradi starog banjalučkog vojnog odsjeka.

Pored toga, Vlada je za poslovne prostore Zavoda za statistiku RS i Pravobranilaštva RS odlučila da da po šest miliona KM.

Prema nezvaničnim informacijama, ove dvije institucije će biti smještene u zgradi koja se gradi u blizini Vlade RS i gradskog stadiona, odnosno iza tržnog centra Zenit.

Vlada je i lani planirala sredstva za ove poslovne prostore, ali to nije realizovano.

Odlukom o određivanju prioritetnih projekata, koja stupa na snagu idući ponedjeljak, milion KM je namijenjeno i za zgradu pravosudnih institucija u Zvorniku.

(Capital)