Troje zvorničke djece na okupljanju fudbalske “U-17” reprezentacije BiH za prijateljske utakmice

0
Troje zvorničke djece na okupljanju fudbalske

„U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Čitluku odigrati dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Sjeverne Makedonije. Na ovom okupljanju u Čitluk je stiglo i troje zvorničke djece koja su dobila poziv selektora Nermina Šabića. Poziv je stigao na adrese Hamze Hadžiavdića, Hamze Redžića i Eldina Lolića koji se mogu smatrati zvorničkom djecom.

Troje zvorničke djece na okupljanju fudbalske "U-17" reprezentacije BiH za prijateljske utakmice

Hamza Hadžiavdić dolazi sa zvorničkog poluotoka Divič, trenutno brani boje Željezničara, a prošao je pretpionirske omladinske selekcije FK Drina Zvornik, nakon čega je sezonu proveo u Zvijezdi 09 odakle je stigao u Željezničar u kojem je nosilac igre kadetske selekcije. Hadžiavdić igra poziciju zadnjeg ili centralnog veznog fudbalera uz odličan šut i pregled igre, želja je svakog trenera da u svom timu ima igrača takvih karakteristika.

Hamza Redžić prošao je sve selekcije tuzlanske Slobode u kojoj je trenutno stub igre kadetske selekcije. Odlično igra na pozicijama štopera i zadnjeg veznog uz odličan šut i duel igru zaslužio je poziv selektora. Redžić je rođen u Tuzli, a porijeklom je iz Redžića u mjestu Kamenica kod Zvornika. Njegovi roditelji su iz Zvornika i slobodno vrijeme provode u svom rodnom mjestu.

Iz Sententijena u Francuskoj stigao je talentovani Eldin Lolić koji je porijeklom iz zvorničkog naselja Kučić Kula. Lolić je među najtalentovanijim golmanima u Francuskoj o čemu svjedoči i obavezujući ugovor sa jednim od najvećih klubova ove države, kojim je Lolić obavezan na duži vremenski period.

Pobjednik bajramskog turnira Zvornik 2019 je ekipa Preporod Živinice koja je u finalu savladala tim Križevića
Hamza Redžić i Hamza Hadžiavdić otvorili Bajramski turnir u fudbalu Zvornik 2019

Prvi meč selekcije “U-17” na programu je 12. februara u 13:00 sati, a drugi 14.02. u 11:00.

Selektor Nermin Šabić u ovom dvomeču računa na sljedeće igrače:

Sergej Bjelica (Željezničar), Eldin Lolić (Saint-Etienne, Francuska), Anes Mašić (Red Bull Salzburg, Austrija), Hamza Redžić (Sloboda), Anel Kadrić (LASK Linz, Austrija), Dominik Čeko (Osijek, Hrvatska), Nikola Ćebić (Borac), Nermin Mujkić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Emir Brković (Željezničar), Azur Šehić (Tuzla City), Armin Durić (Mjøndalen IF, Norveška), Emir Derviškadić (Sarpsborg 08 FF, Norveška), Anes Krdžalić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Hamza Hadžiavdić (Željezničar), Denis Dizdarević (Austria Wien, Austrija), Viktor Grbić (Borac), Armin Karić (Wolfsberger AC, Austrija), Matej Šakota (Zrinjski), Alem Japaur (Augsburg, Njemačka), Marko Babić (Borac), Aleksandar Kahvić (Crvena Zvezda, Srbija), Adnan Berbić (Mladost).

Eldin Lolić porijeklom iz Zvornika potpisao petogodišnji ugovor sa Saint-Etienneom odbivši Lyon i Monaco
Fotografija sa potpisivanja Eldin Lolića i St.Etiena

Igrači će se okupiti 8. februara u Čitluku.