Pioniri FK Drina Zvornik najbolji na takmičenju Zimske lige u Loznici

0
Pioniri FK Drina Zvornik najbolji na takmičenju Zimske lige u Loznici

 

Pioniri FK Drina Zvornik osvojili su Zimsku ligu Loznice sa maksimalnim učinkom bez poraza u konkurenciji sa još jedanaest timova iz regije Podrinja sa obje strane Drine. Zimska liga Loznice tradicionalno je takmičenje na kojem učešće uzimaju skoro sve fudbalske škole koje vrijede na području Loznice i Zvornika.

Pioniri FK Drina Zvornik najbolji na takmičenju Zimske lige u Loznici

Zimska liga u Loznici igrala se nekoliko sedmica i dobra je uvertira za proljetne pripreme za nastavak pionirskog prvenstva. Ubjedljivo prvi na tabeli bili su pionir FK Drina Zvornik, drugo mjesto zauzela je ekipa Jadar Loznica dok je treće mjesto nakon velike borbe osvojila ekipa Jedinstvo Mali Zvornik.

Zvornik ima još jednu izrazito talentovanu generaciju fudbalera koji treniraju od svog predškolskog doba zajedno i osvajaju sva takmičenja na kojima učestvuju već nekoliko godina. Kroz sve uzraste redovni su učesnici fudbalskih turnira širom BiH i Srbije, a broj osvojenih trofeja i medalja davno su prestali brojati jer je učešće na turnirima prije svega zbog druženja i sportskog nadmetanja kroz koje se najbolje uči.

xnvlxnv
FOTO: Osvjači Zimske lige FK Drina Zvornik generacije 2005-2006

U FK Drina Zvornik ovu generaciju trenira duži niz godina Aleksandar Vasić koji je u pretpionirskim ligama nekoliko godina za redom sa ovim momcima igrao Završnicu za prvaka RS, a takmičenje u Ligi istok RS završavali ubjedljivo na prvom mjestu.

Pioniri FK Drina Zvornik najbolji na takmičenju Zimske lige u Loznici
Učesnici zavrpnice Zimske lige

Pored toga što su dobra ekipa, veliki su i drugari koji uglavnom izbjegavaju medije i javnost, ističu da su svi podjednako zasluženi za dobre rezultate, isto kao što su podjednako zaslužni i kada ne odigraju kako su željeli.

Pioniri FK Drina Zvornik najbolji na takmičenju Zimske lige u LozniciVeliki broj indikatora ukazuje na to da je područje Zvornika teritorij u kojem se rađaju fudbalski talenti, svi ljubitelji fudbala u Zvorniku još uvijek se nadaju da će neko i iskoristiti sav taj fudbalski potencijal jer je Zvornik finansijske koristi od fudbalskog talenta imao jako malo, najviše zahvaljujući nepostojanju dovoljno dobro uređenog sistema u FK Drina Zvornik, ali i u drugim sportskim organizacijama i institucijama koje bi trebale sport u Zvorniku učiniti boljim i naprednijim.

(Zvornicki.ba)