Odbojkaši Drine rutinski u Loparama savladali Majevicu, odbojkašice pružile dostojan otpor lideru prvenstva

0
Odbojkaši i odbojkašice
FOTO: Arhiv

U prvenstvu RS-a u konkurenciji odbojkaša odigrano je 12. kolo. Nakon dvanaestog kola poznati su učesnici Završnice za prvaka Republike Srpske, a među njima je definitvno ekipa OK Drina koja će biti druga na kraju regularnog dijela i u polufinalnom meču će. sačekati pobjednika susreta između ekipa koje završe na trećem, četvrtom, petom i šestom mjestu. Do kraja regularnog prvenstva ostala su još dva kola, a Drina će odigrati još jedan meč zbog neparnog broja klubova u prvenstvu.

Odbojkaši Drine rutinski u Loparama savladali Majevicu, odbojkašice pružile dostojan otpor lideru prvenstva

Odbojkašice Drine ovog vikenda krenule su sa nastavkom takmičenja u prvenstvu Prve lige RS, nažalost više od časnog poraza odbojkašice Drine nisu mogle protiv favorizovane ekipe Jahorine. Odbojkašice Drine su pružile žilav otpor, ali to je bilo dovoljno samo za častan poraz u konačnom rezultatu 1:3 u korist tima Jahorine.

Odbojkaši Drine rutinski u Loparama savladali Majevicu, odbojkašice pružile dostojan otpor lideru prvenstva
Izvještaj portala SportDC

Odbojkaši Ljubinja Bankom su u ovom kolu na svom parketu savladali ekipu Crvene Zvijezde iz Obudovca sa maksimalnih 3:0, ali uložili su dosta energije, dva seta na razliku riješili su u svoju korist.
U ostalim utakmicama Jahorina je bila prejaka za Gradišku 0:3, kao i Drina protiv Majevice (0:3)

Razultati 12. kolo
Ljubinje Bankom – Crvena Zvijezda 3:0 / 25:23, 25:19, 26:24
Gradiška – Jahorina 0:3 / 23:25, 18:25, 13:25
Majevica – Drina 0:3 / 19:25, 17:25, 18:25
Slobodna je bila ekipa Gacka

U prvenstu RS-a u konkurenciji odbojkaša preostrala su da se odigraju još dva kola ligaškog dijela, a zatim slijedi plej of. Prvolasiranih 6. ekipa igraće drugu fazu takmičenja, a riješene su mnoge nepoznanice.
Kako stvari stoje, Ljubinje će startovati sa prve pozicije Drina sa druge, a Crvena Zvijezda i Gacko odlučivaće u direktnom susretu ko kreće sa pozicije broj tri.

Paljani teško da mogi učiniti nešto više od petog mjesta, a Gradiška i Majevica će u direktnom okršaju odlučivati ko ide u plej of sa šestog mjesta. Iz lige niko ne ispada, pa niko nema previše briga.

Na osnovu plasmana prvoplasirana dva tima direktno će izboriti polufinalni status, a na kraju završnih borbi prvoplasirani tim osvaja šampionski pehar najbolje ekipe Republike Srpske i ostvaruje plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

(Zvornicki.ba/Sport DC)