Završeni radovi na donjoj konstrukciji Mosta

0
Zvanično potvrđeno da je omogućen prelaz preko starog zvorničkog mosta svim građanima BiH
FOTO: Arhiv

Radovi na donjoj konstrukciji Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića su završeni i most je u cjelosti betoniran, saopštio je danas zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

IMG_3309

On je rekao da će se predstavnici Gradske uprave Zvornik do kraja ove sedmice sastati sa predstavnicima opštine Mali Zvornik, Granične policije BiH, nadležnih institucija Srbije, izvođačima radova i Nadzornim organom kako bi se definisala mogućnost otvaranja mosta za pješake, najvjerovatnije uz određene termine kada će on biti zatvoren.

„Očekujemo da će to do kraja sedmice biti dogovoreno i da ćemo moći saopštiti sugrađanima kako će i u kom obimu most biti pušten u funkciju. Lokalnoj zajednici je u interesu da to bude što prije, ali to ne zavisi od nas nego od viših instanci.“

U nastavku rekonstrukcije mosta biće preduzeti radovi na gornjem dijelu koji podrazumijevaju pjeskarenje, antikorozivnu zaštitu i farbanje metalne konstrukcije nakon čega će biti urađena hidroizolacija betonske konstrukcije i asfaltiranje, te postavljena rasvjeta.