Nakon dvije godine zvornička odbojkašica Nada Zekanović ponovo na parketu

0
Nakon dvije godine zvornička odbojkašica Nada Zekanović ponovo na parketu

Nebeski skok i ubitačan smeč, bili su zaštitni znak Nade Zekanović, ljubiteljima odbojke u Zvorniku poznata kao Rašković. Nakon dvije i po godine pauze od odbojke, vraća se na parket i to u voljenom dresu Drine.

Nakon dvije godine zvornička odbojkašica Nada Zekanović ponovo na parketu

U međuvremenu, završila je Medicinski fakultet, dobila posao, udala se i u braku sa Aleksandrom dobila dva sina – Alekseja i Adrijana.

Pauza je bila nužna i korisna, kaže Zekanović. ali ona nije mogla bez omiljenog sporta. Želi da svojim iskustvom i igrama pomogne mladom timu Drine, da postiže što bolje uspjehe u Prvoj ligi Republike Srpske.

– Odbojku sam zavoljela i počela trenirati od desete godine. Prošla sam sve selekcije Drine. Bilo je dosta uspjeha u raznim selekcijama. Pozivana sam u pionirsku reprezetaciju Republike Srpske, sa juniorkama bila treća u Republici Srpskoj. U juniorski tim Drine ušla sam kada sam bila u sedmom razredu osnovne škole, a nakon godinu dana i u prvi tim.

Sve vrijeme sam igrala na poziciji primača servisa. Za vrijeme studija u Tuzli igrala sam iza ekipu Jelovice, koja je bila član Premijer lige BiH. Sa prvim timom Drine u sezoni 2006/07, igrala sam finalnu utakmicu plej ofa za prvaka Republike Srpske, ali smo izgubile od ekipe Gacka, rekla je Zekanović.

U karijeri je dobila razna priznanja. Između ostalog, dva puta je birana među deset najboljih sportista Zvornika.

– Odbojka je sport bez koga ne mogu. Odlučila sam se za povratak i intenzivno treniram već sedam mjeseci. Osjećam se spremnom da pomognem mladoj ekipi Drine.

Aleksandar Zekanović
Aleksandar Zekanović

Zekanovići su prava sportska porodica, muž Nade je dobro poznato ime zvorničke košarke. Aleksandar Zekanović prošao je sve košarkaške selekcije u zvorničkim klubovima, a sam pomaže i radi u košarkaškom kolektivu za rad s mladim telantima u KK “Zvornik- Basket”. Zekanovići žive u skladnom braku sa dvojicom sinova. Nada radi kao ljekar u Domu zdravlja u Zvorniku i čeka specijalizaciju dok je Aleksandar zaposlen u banci. Nada i Aleksandar su svoje fakultete završili u roku što je za primjer svim drugim.

Aleksandar se i danas bavi košarkom i trenutno je član ekipe “Zvornik-Basket”. U ovom klubu je trenirao mlađe selekcije i postizao vrhunske rezultate. Prve košarkake korake načinio je u Slobodi iz Tuzle,igrao je i za tamošnju ekipu Student, da bi karijeru gradio u ekipama Zvornik basketu, Rudaru iz Ugljevika, KK Princip iz Zvornika i KK Prijedor.

– Sinovi su mali,ima treba posvetiti dosta vremena. Nije lako, ali me ljubav prema odbojci drži i podstiče da budem uspješna i kao roditelj i kao sportista. Aleksandar i ja usklađujemo obaveze, tako da jedno veče on ide na svoj, a ja drugo na svoj trening, rekla nam je Nada.

(SportDC)