Izvještaj zvorničke policije protiv bivšeg profesora likovnog zbog prijetnji Radovanu Viškoviću

0
Premijer Višković: Butici i prodavnice sportske opreme prvi na redu za otvaranje
Premijer Višković

Policija u Zvorniku podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv Vukašina Papovića iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti premijera RS-a Radovana Viškovića, prenosi N1 televizija.

Izvještaj zvorničke policije protiv bivšeg profesora likovnog zbog prijetnji Radovanu Viškoviću
Premijer Višković

Prijavljeni se sumnjiči da je u augustu 2017. godine, poslao poruku prijetećeg i uvredljivog sadržaja oštećenom, koji je u to vrijeme obavljao funkciju narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, potvrđeno je iz Policijske uprave Zvornik uz navođenje inicijala učesnika ovog slučaja.

Iz policije dodaju da su preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i pronalaska počinioca, identifikovali V.P. iz Trebinja, protiv koga je podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Policija u Trebinju ranije je osumnjičila Vukašina Papovića, penzionisanog profesora likovne kuluture, nastanjenog u naselju Mokri Dolovi u Trebinju, da je autor i pošiljalac brojnim ličnostima iz javnog i političkog života Republike Srpske.

U julu 2017. pismo prijetećeg sadržaja osumnjičeni je, kako prenose mediji, poslao Nenadu Stevandiću, tada potpredsjedniku Narodne skupštine RS, a krajem augusta bivšem narodnom poslaniku Narodne skupštine RS Radovanu Viškoviću, da bi sredinom septembra uputio i prijeteće pismo Staši Košarcu, nekadašnjem predsjedniku Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Policija je imala operativne podatke da je osumnjičeni slao prijeteća pisma i drugim licima, nosiocima javnih funkcija i organizacija, koja nisu prijavljena policiji.

(Zvornicki.ba-N1)