Doktor Zoran Komljenović, Bojan Ivanović, Dušica Šolaja, Ljubica Vasiljević, “Vidikovac”, SŠC dobitnici priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”

Doktor Zoran Komljenović, Bojan Ivanović, Dušica Šolaja, Ljubica Vasiljević, "Vidikovac", SŠC dobitnici priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"

U Zvorniku su sinoć uručena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” istaknutim pojedincima, te privrednim i društvenim subjektima sa područja Podrinja, Birča, Semberije i Majevice koji se ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu, kao i ambasadoru Bugarske u BiH Avgustini Cvetkovoj Karabaševoj.

Doktor Zoran Komljenović, Bojan Ivanović, Dušica Šolaja, Ljubica Vasiljević, "Vidikovac", SŠC dobitnici priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"
Nagrada se sastoji od povelje i zlatnika sa likom kapetan Miše Anastasijevića, velikog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. vijeka.

Načelnik Hirurškog odjeljenja Opšte bolnice Zvornik Zoran Komljenović nagrađen je za stručnost, humanizam i unapređenje zdravstva u region. Doktor Komljenović je prisutnim medijima povodom priznanja izjavio:

Ukoliko pročitamo istorijske spise o Miši Anastasijeviću uvidjet ćemo da se radi o jednoj avangardnoj ličnosti koja je živjela život na ispravan i pravedan način. Svojim vlastitim radom i profesionalizmom Miša je stekao ogromno bogatstvo, ali i ugled svojih savremnika jer je cijelog života insistirao na pravdi, pravednosti i stručnosti svih onih koji su ga okruživali bez obzira kako se zvali i odakle dolazili. Zahvaljujući uspjesima koji su prisitgli zbog njegove sposbnosti, ostavio je mnoga dobra iza sebe, pa je zasigurno među najvećim dobrotvorima koje je srpski narod imao. Drago mi je da su ljudi u mom radu prepoznali da poštujem vrijednosti koje su vezane za lik i dijelo Anastasijevića i ova nagrada je obaveza meni, mojim kolegama ljekarima, doktorima i rukovodstvu zvorničke bolnice da nastavimo još jačim tempom kako bi našim pacijentima omogućili najbolje uslove.

Doktor Zoran Komljenović, Bojan Ivanović, Dušica Šolaja, Ljubica Vasiljević, "Vidikovac", SŠC dobitnici priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"

Na pitanje koliko je dobijanju ovog priznanja doprinijelo i to što je ove godine uspješno izveden rekordan broj operativnih zahvata Odjeljenja za hirurgiju zvorničke bolnice, ali i iskazano nezadovoljstvo prije dvije i po godine zbog nepravedne smjene tadašnjeg direktora zvorničke bolnice, doktor Komljenović je rekao:

Koliko god medicina i mi ljekari izgledali tako kao da je najvažaniji pojedinac u liječenju oboljelog, to u praksi i nije tako. Sve zavisi od dobrog tima, prije svega ljekara i pomoćnika u vidu medicinskog osoblja koji su s nama u toku svake operacije. Ukoliko imate dobar tim ljekara, a uz to i dobar menadžment zdravstvene ustanove kao što mi imamo u Zvorniku, onda rezultati dolaze sami po sebi. Rekordan broj operativnih zahvata u prethodnoj godini nije bio cilj, to je bila posljedica predanog rada cijelog tima kojem je uslove za obavljanje napravio menadžment zvorničke bolnice kojeg predvodi direktor Popović. Moram reći da nakon dešavanja prije dvije ipol godine i nekog prelaznog riješenja kojim niko od tada suprotnih strana nije bio zadovoljan, došli smo do zaključka da novi direktor i rukovodstvo imaju iste ciljeve kao i ljekari i medicinsko osobolje u bolnici. Zbog iskrenog pristupa svih nas i zajedničkog cilja boljih uslova za rad sa pacijentima došli su i rezultati, a i ovo priznanje večeras. Moram istaći još jednom da ovo priznanje ne bi bilo moguće bez vrhunskog tima ljekara zvorničke bolnice koji svakodnevno daju sve od sebe kako bi vršili svoju misiju ljekara, rekao je Komljenović

 

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović dobio je priznanje za profesionalizam u radu i doprinos razvoju Podrinja, Ivanović je bio iznenađen ovim priznanjem i rekao da je dobio obavezu da nastavi raditi u još većem tempu nego što je radio do sada.

Profesor Tehnološkog fakulteta u Zvorniku Ljubica Vasiljević za značajan stručno-naučni rad i jačanje prosperiteta Republike Srpske izjavila je da se ponosi dobijenim prizanjem i da je ovo priznanje važno za karijeru svakog naučnika koji svoj život posveti nauci kako bi ih podsjećalo da su izabrali pravi put i da nastave istim

Priznanje je dobio i načelnik opštine Šekovići Momir Ristić za razvojne potencijale.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja ovu prestižnu nagradu dobila je za izgradnju i jačanje prosperiteta Podrinja i RS. Srednjoškolski centar “Petar Kočić” dobitnik je ovog prestižnog priznanja, a direktorica Biljana Pisić preuzela je lauerat u ime ove obrazovne ustanove u Zvorniku.

Fabrika za pocinčavanje iz Srebrenice, čiji je direktor Bojan Trninić, dobila je priznanje za doprinos razvoju Podrinja i Srpske.

Nagrada je uručena i direktoru marketinga kompanije Tehnički remont Bratunac Ani Mirković za promociju privrede u Republici Srpskoj, kao i kompaniji “Lein” Banjaluka, čiji je direktor Ratko Marković, za uspješnu investiciju u privredu Podrinja.

Nagrade su uručene firmi “Monti” Karakaj-Zvornik, te vlasniku zvorničkog preduzeća “Trend” Dušanu Eriću, “Ekonomiku” Srebrenica, kompaniji Ekonomik grupa Beograd, Područnoj zanatsko-preduzetničkoj komori Bijeljina, kao i fabrici za obradu drveta Šekovići, vlasnika Željka Lazića.

Prestižna priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” uručena su zvorničkom Srednjoškolskom centru “Petar Kočić”, Banji “Vrućica” iz Teslića, hotelu “Vidikovac” Zvornik, te Lovačkom udruženju “Semberija” Bijeljina.

Ambasador Bugarske Avgustina Cvetkova Karabaševa dobila je priznanje za uspostavljanje trajne saradnje, te prijateljskih i privrednih veza između BiH i Bugarske.

Doktor Zoran Komljenović, Bojan Ivanović, Dušica Šolaja, Ljubica Vasiljević, "Vidikovac", SŠC dobitnici priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"
Ambasadorica Bugarske u društvu gradonačelnika Stevanovića

Ona je naglasila da je aktivna podrška Bugarske evropskim integracijama BiH postala još intenzivnija nakon predsjedavanja Bugarske EU, kada je zapadni Balkan ponovo vraćen na evropsku agendu.

Ona je zahvalila gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću za dobru saradnju i iskazanu želju za jačanje partnerstva.

Stevanović je čestitao svim dobitnicima, ističući da je ponosan što se među nagrađenima nalazi i veliki broj zvorničkih privrednih i drugih subjekata i Zvorničana koji svakodnevno učestvuju u stvaralaštvu i pregalaštvu za dobrobit privrede, grada i RS.

On je posebno zahvalio Karabaševoj, čija je Ambasada bila uz građane Zvornika u teškim trenucima kada su ovaj grad pogodile poplave.

Odluku o dodjeli priznanja donio je žiri koji čine istaknuti privrednici, novinari i profesori, a predsjedavao mu je profesor Univerziteta u Novom Sadu Radovan Pejanović.

Ocjenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva organizuje se u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije i projekta “Put ka vrhu” koji je nastao prije 20 godina sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije, a već petu godinu realizuje se i u RS-u.

Nosioci projekta su “Medija invent” iz Novog Sada i novosadski Univerzitet uz podršku Privredne komore Vojvodine, Privredne komore Srbije, te Radio-televizije Vojvodine.

Organizatori večerašnje svečanosti su “Medija invent”, novosadski Univerzitet i Privredna komora Vojvodine zajedno sa Privrednom komorom RS i gradom Zvornikom.

(Zvornicki.ba/GS)