Aromatična jagnjetina

0

Za današnji ručak spremite aromatičnu jagnjetinu.

20200220071455_584841

Sastojci:
1,5 kg jagnjeće plećke, odnosno buta
330 ml piva
kašičica nane
kašičica selena
so, biber
kašika mljevene paprike
3 kašike maslinovog ulja
kašičica majčine dušice
100 ml bujona
Priprema:
Meso isijecite na krupnije komade ili cijelo stavite u odgovarajuću tepsiju. U činiji ili čaši pomiješajte ulje sa začinima. Dobijenom smjesom premažite meso sa svih strana, tako da dobro upije. Pivo i bujon sipajte oko mesa, pa tepsiju pokrijte alufolijom. Stavite jagnjetinu da se peče u rerni na 160 stepeni oko tri sata. Sklonite foliju, povećajte temperaturu na 180 stepeni, pa vratite meso da se dopeče još 20 minuta, sve dok ne uhvati braonkastu koricu. Ako je oko mesa ostala samo masnoća, sipajte bujon od povrća. Poslužite jagnjetinu uz pečeni krompir ili rižu.
(Nezavisne)