CeriX o zaštiti djece na YouTubeu: Roditelji uvijek moraju znati šta njihovi mališani gledaju

0

Popularizacija YouTubea iznjedrila je brojne svjetske zvijezde koje danas zarađuju milione dolara samo zahvaljujući kreiranju video sadržaja za ovu platformu.

20200229_182146

Opčinjeni idejom o velikoj zaradi, mladi stoga posežu za snimanjem kojekakvih klipova bez ikakvog promišljanja koliki trud i rad se kriju iza pravih YouTube zvijezda.
Istina je, dok su jedni “zarobljeni” u kancelariji od 8 do 16 sati, drugi uspijevaju unovčiti svoju kreativnost ili pak ludost snimajući razne klipove, od gamerskih, avanturističkih, kulinarskih, modnih, do vlogova u kojima mnogi ne vide nikakav smisao, ali oni i dalje sakupljaju milione pregleda. Uz dobru strategiju, ideju i konstantan rad, oni najuporniji uspijevaju ostvariti ime u YouTube svijetu i razviti vlastiti biznis. Međutim, šta kada se dječak od tek 12 godina odluči tek tako snimati sadržaje za YouTube? Kako ga usmjeriti? Kako pratiti šta radi? Kako postaviti granice?

Koliko je YouTube postao snažan i utjecajan, govori i sve veći broj festivala širom svijeta u čast Youtube zvijezda i korištenja ove platformea, a koji sada stižu i u BiH. Jedan od takvih, nazvan Ultra Tube Fest, bit će premijerno održan u subotu, 26. februara u Sarajevu.
(Klix)